Glas vervangen in Ukkel? Vergelijk offertes & bespaar!

Van het herstellen van een glasbreuk tot het plaatsen van hoogrendementsglas. De specialisten staan voor u klaar!

Glashandel Ukkel

Glashandel Ukkel

Op zoek naar een glashandel of glazenmaker in Ukkel? Kijk dan niet verder. Via ons netwerk is het namelijk mogelijk om specialisten bij u in de buurt te vergelijken. Geheel kosteloos en vrijblijvend. Dat bespaart u een enorme zoektocht naar de beste prijzen en hoogste kwaliteit. Heeft u te maken met een glasbreuk en is er spoed vereist? Of overweegt u het plaatsen van HR++ hoogrendementsglas en bent u benieuwd naar de prijzen? De glaswerken experts staan voor u klaar met glasheldere oplossingen. Na uw offerteaanvraag ontvangt u meerdere offertes die u vergelijkt op basis van prijs en aanbod. Kiest u de glashandel met de beste prijs of de glazenmaker die het snelst langs kan komen? Aan u de keus.

Erkende glazenmaker

Een ongeluk is zo gebeurd. Van voetballende kinderen die per ongeluk een bal door het raam schieten tot een duif die uw schone raampartij ziet als een doorgang. Via onze glasservice laat u snel en voordelig een erkende glazenmaker langskomen om de glasbreuk te herstellen of een geheel nieuw dubbel raam te plaatsen. De aangesloten specialisten bezitten over de benodigde diploma’s en hebben een ruime ervaring in glaswerken. Zo weet u zeker dat uw dubbel raam of beschadigde interieurglas in goede handen is. Meer weten over innovaties als een driedubbel, zonwerend en brandwerend venster? Lees dan snel verder of vraag vrijblijvend offertes aan.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden:

Welke verdieping?Gratis - Vrijblijvend


glazenmaker in Ukkel

24/7 glasservice

Naast kleine ongelukjes door spelende kinderen en vogels die niet goed uitkijken, is een (poging tot) inbraak ook een veelvoorkomende oorzaak van een glasbreuk. U wilt hoe dan ook dat er snel een nieuw glasraam wordt geplaatst. Door ons grote netwerk leveren wij altijd vensterglas op maat. Ondanks dat glasschade erg vervelend is, biedt een glasbreuk ook de mogelijkheid om een oud dubbel glasraam te vervangen voor bijvoorbeeld veiligheidsglas. Zo komen dergelijke ongelukjes in de toekomst niet meer voor. Wel zo handig.

glasschade glazenmaker

Glas vervangen bij glasschade

Zodra er een glasbreuk is ontstaan wilt u natuurlijk uw venster laten vervangen. Allereerst is het echter van belang om de situatie veilig te maken en foto’s te maken voor de verzekering. Vervolgens ruimt u de scherven op en informeert u bij uw verzekeringsmaatschappij hoe u verzekerd bent. Nu kunt u zich oriënteren op de verschillende glassoorten. Natuurlijk kunt u er ook voor kiezen om dezelfde beglazing weer te laten plaatsen. Van een enkel ruit tot en met hoogrendementsglas op maat: de glazenmaker uit Ukkel vervangt het snel én vakkundig.

dubbel glas op maat Ukkel

Dubbel glas plaatsen

Een enkel venster in de buitenkozijnen is eigenlijk niet meer van deze tijd. Een enkel venster vervangen voor een dubbel glasraam is dan ook erg verstandig om te besparen op stookkosten. Daarnaast verhoogt u uw wooncomfort in Ukkel, aangezien condens en koude luchtstroming dan verleden tijd is. Bij oude thermopane ramen is de ruimte tussen de glasbladen gevuld met lucht. Nieuw dubbel vensterglas (vaak HR++) isoleert een stuk beter, aangezien er speciaal gas tussen de glasbladen zit en de beglazing is voorzien van een speciale coating.

driedubbele beglazing Ukkel

Driedubbel glas

Wilt u met uw glaswerken in Ukkel nog een stapje verder gaan dan dubbel of HR++ hoogrendementsglas? Bestel dan bij een glashandel uit ons netwerk driedubbel vensterglas. Deze beglazing bevat nog een extra glaslaag. Dat zorgt ervoor dat de u-waarde gemiddeld 0,6 is. De u-waarde drukt de warmtedoorgangscoëfficiëntie uit. Hoe lager deze waarde, hoe beter. Bij een driedubbel raam is dat dus erg laag. Wel ligt de prijs een stuk hoger en is de beglazing erg zwaar.

hoogrendementsglas in Ukkel

Hoogrendementsglas

Bij hoogrendementsglas is de spouw tussen de glasbladen gevuld met edelgas in plaats van lucht, wat bij thermopane het geval is. Daardoor isoleert deze beglazing een stuk beter dan een regulier dubbel ruit. Het grootste voordeel van hoogrendementsglas is natuurlijk de besparing op stookkosten. Daardoor verdient u de investering weer terug. Nog een voordeel is dat hoogrendementsglas in de zomer ervoor zorgt dat het lekker koel in uw woning in Ukkel blijft. Tot slot is de geluidswerendheid nog een interessant voordeel.

dubbel glas vervangen

HR++ glas

De glazenmaker uit ons netwerk plaatst veel HR++ hoogrendementsglas. Dat is ook logisch, want de prijs/kwaliteitverhouding is van deze beglazing erg hoog. Een dergelijk HR++ glasraam isoleert twee tot drie keer beter dan een regulier dubbel raam. En zelfs tot vijf keer beter dan een enkel ruit. De u-waarde van HR++ beglazing ligt rond de 1,1. Doordat de prijzen van een HR++ raam relatief laag liggen is dit voor veel mensen in Ukkel een interessante optie om te besparen op stookkosten.

brandwerende beglazing Ukkel

Brandwerend glas

Bij menig glashandel uit ons netwerk kunt u ook brandwerend vensterglas bestellen en laten plaatsen door een glazenmaker. Ondanks dat we er liever niet aan denken is het risico op brand altijd enigszins aanwezig. Een brandwerend venster wordt dus al vaak toegepast in openbare gebouwen zoals ziekenhuizen en scholen. Het geeft de aanwezige mensen extra tijd om te vluchten. Een brandwerend ruit heeft namelijk een vertragingstijd van 30 tot wel 120 minuten. Een brandwerend ruit is te bestellen bij de glashandel in de vorm van enkel, gelaagd en isolatieglas.

zonwerende glasplaat

Zonwerend glas

Het valt steeds vaker onder de glaswerken van de glazenmaker: het vervangen en plaatsen van zonwerend glas. Veel licht en zon is heerlijk, maar het zorgt er ook voor dat zomers de temperatuur in uw woning in Ukkel hoog kan oplopen. De ramen volledig afsluiten met zonwering is een optie, maar dan wordt het wel meteen vrij donker in huis. Zonwerend hoogrendementsglas is dan een interessant alternatief. Door een speciale coating worden de zonnestralen voor een groot gedeelte gereflecteerd. Doordoor blijft het lekker koel in huis.

Maak vrijblijvend kennis met ons!

Ons netwerk verhelpt jaarlijks meer dan 4500 glasschades. Hoe mogen wij u van dienst zijn?

Glaszetter Ukkel
glaswerken glas in lood

Glas-in-lood

Het vervangen of op maat maken van glas-in-lood panelen, het zijn voorbeelden van glaswerken die veel vakmanschap en ervaring vereisen. Zoals u weet is glas-in-lood de benaming voor een raam dat bestaat uit glazen stukjes, gevat in loodlijsten. Of u nu op zoek bent naar een glazenmaker die een glas-in-lood paneel op maat maakt of juist naar iemand die het herstelt, bij ons bent u aan het juiste adres. Het gebruik van glas-in-lood is in opkomst. Tegenwoordig laten ook steeds meer mensen in moderne woningen dergelijke beglazing plaatsen.

glasbreuk voorkomen

Gelaagd en gehard glas

Wilt u een enkel of dubbel glasraam vervangen? Dan is het verstandig om meteen een gelaagd of gehard ruit te overwegen. U kunt ze op maat bestellen bij de glashandel uit ons netwerk. Beide varianten vallen onder de categorie ‘veiligheidsglas’. Gelaagde ruiten bestaan uit twee of meer glasplaten met daartussen folie. Bij een eventuele glasbreuk blijven de scherven aan deze folie plakken. Geharde ruiten zijn tijdens het productieproces extreem verhit en zijn daarom tot wel vijf maal sterker dan een regulier raam.

veiligheidsglas als interieurglas

Veiligheidsglas

Met de term veiligheidsglas wordt zowel de veiligheid van personen als het inbraakwerende karakter bedoeld. Een dergelijk ruit is van belang bij bijvoorbeeld glazen deuren, schuifdeuren, of een raam tot op de grond. Onder de categorie veiligheidsglas valt onder andere: gehard, gelaagd en gehard-gelaagd glas. Die laatste variant combineert in feite het beste van beide glasplaten. Een gehard glasraam is namelijk erg sterk, maar kan wel in kleine stukjes uiteen vallen. Bij een gehard-gelaagd glasraam is dat niet aan de orde, aangezien de ruitlagen verbonden zijn middels een folielaag.

glaszetter Ukkel

Interieurglas

Bij de glashandel of glaszetter uit ons netwerk kunt u ook interieurglas op maat bestellen. Met interieurglas bedoelen we het toepassen van glas in uw interieur. Denk bijvoorbeeld aan kastdeuren, meubilair en vitrines. Ook het toepassen van interieurglas in de keuken is op dit moment erg populair in Ukkel. Denk bijvoorbeeld aan de achterwand van de keuken. In de meeste gevallen kiest men ervoor om een enkel ruit te benutten voor het interieur, aangezien dat kosten bespaard. Benieuwd naar de kosten? Vraag dan vrijblijvend offertes aan.

enkel glas vervangen

Enkel glas

Een enkel glasraam wordt binnenshuis nog steeds veel gebruikt. Het wordt echter niet meer in kozijnen geplaatst, aangezien de isolatiewaarde en veiligheid minder goed scoren. Een enkel glasraam is op maat te bestellen bij de glashandel, in diverse diktes. Dat varieert gemiddeld van 2 tot 19 millimeter. Altijd al afgevraagd waarom een glasplaat perfect vlak is? Tijdens het productieproces giet men gesmolten glas in een gesmolten bad van tin. Doordat het lichter is dan het tin blijft het er bovenop drijven. Hierdoor ontstaat de gladde glasplaat.

draadglas Ukkel

Draadglas

Veel mensen kennen draadglas van oude schuurdeuren en openbare gebouwen. Draadglas is direct te herkenen aan het gaas van metaal dat er in is verwerkt. Dit gaas, vaak in vierkant raster, zorgt voor het inbraakwerende karakter. Het wordt vandaag de dag nog steeds veel gebruikt. Het is op maat te bestellen bij een glashandel of glaszetter uit ons netwerk. U heeft de keuze uit drie soorten: spiegeldraadglas, bruteglas en Engels draadglas. Spiegeldraadglas is volledig doorzichtig. Wilt u extra privacy? Overweeg dan bruteglas of Engels draadglas.

melkglas Ukkel

Melkglas

Glaswerken met melkglas zijn ook ideaal als u privacy wilt, maar wel behoefte heeft aan meer lichtinval. U herkent melkglas aan de heldere, blanke onderlaag. Deze ‘melkkleur’ ontstaat doordat men tijdens het productieproces beenderas of vloeispaat toevoegt aan de glasmassa. Melkglas geeft een subtiele lichtinval en verdeeld het licht zeer gelijkmatig. De toepassingen met melkglas zijn bijna oneindig. Van glazen wanden tot aan een deur in de badkamer: melkglas biedt uitkomst. Geharde melkbeglazing is ook een optie als u meer veiligheid wilt.

thermopane lek

Dubbel glas lek

Een thermopane venster is lek wanneer er vocht aan de binnenzijde van de glasbladen zit. U herkent het vaak aan het condensvocht en de vlekken en strepen. Het lek kan diverse oorzaken hebben, denk aan ingedroogde kitranden, verkeerde plaatsing van het thermopane of het einde van de levensduur (gemiddeld tien jaar). Het ziet er niet alleen erg storend uit, de isolatiewaarde van het thermopane verdwijnt ook. Helaas betekent het in veel gevallen dat u de beglazing moet vervangen. De glaswerken experts uit Ukkel informeren u graag over de kosten en mogelijkheden.

Bent u op zoek naar een glaswerken expert?

De experts uit ons netwerk helpen u bij glasbreuk of het plaatsen of vervangen van een dubbel ruit. Vraag vrijblijvend offertes aan.

glasservice Ukkel

Glasbreuk

De noodzaak om uw venster te vervangen bij een glasbreuk is duidelijk. U wilt de weersinvloeden én natuurlijk eventuele criminelen buiten uw woning in Ukkel houden. De glazenmaker uit ons netwerk is snel ter plaatse om de situatie te bekijken. Eventueel wordt er een noodoplossing gemaakt met een stuk glas en kunt u later de definitieve glasplaat laten plaatsen. De glazenmaker vertelt u terplekke graag wat de beste oplossing is. Wilt u met spoed een specialist langs laten komen (glasservice) of eerst offertes vergelijken? Vul dan geheel vrijblijvend het contactformulier in. Door ons grote netwerk, bestaande uit menig glashandel en glazenmaker, is er altijd een passende oplossing.

glaswerken Ukkel

Glasplaat

Een glasplaat is op maat te bestellen (diverse vormen en diktes) bij de glashandel uit ons netwerk. Wilt u de glasplaat van een meubel vervangen, of heeft u juist een nieuwe, ronde plaat op maat nodig voor uw project? De glazenmaker uit ons netwerk helpt u graag. Bij de glashandel is met name een geharde glasplaat populair. Logisch, aangezien die tot vijf maal sterker zijn dan een regulier ruit. Dat maakt het veilig en toepasbaar in veel situaties. Bij een eventuele breuk ontstaan er ook geen scherpe scherven, maar kleine brokstukjes. Net als bij een willekeurig bushokje. Wilt u een plaat van glas-in-lood bestellen? Ook dat is mogelijk. Wij leveren en monteren diverse soorten glasplaten.

glazenmaker Ukkel

Scherpe prijs voor glaswerken

Maakt u gebruik van een glaszetter uit ons netwerk? Of wilt u de 24/7 glasservice benutten? Eén ding is zeker, de aangesloten specialisten hanteren een scherpe prijs voor de glaswerken. Bij glaswerken draait het echter niet alleen om de prijs, ook de kwaliteit en de eventuele spoedservice is van belang. Doordat wij strenge eisen hanteren voor de aangesloten partijen weet u zeker dat de glaswerken van hoge kwaliteit zijn. Of het nu om enkel interieurglas op maat gaat, glas-in-lood of toch HR++ beglazing, door offertes te vergelijken weet u zeker dat u de beste prijs/kwaliteitverhouding krijgt. Dat is wel zo fijn.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Wilt u zeker weten dat u een glashandel of glazenmaker kiest met de beste prijs/kwaliteitverhouding? Vraag dan vrijblijvend meerdere offertes aan van specialisten uit de buurt van Ukkel. U vergelijkt deze offertes vervolgens op basis van prijs en aanbod. Kiest u de specialist met de beste prijs, de meeste ervaring of diegene die zo snel mogelijk bij u in Ukkel op de stoep staat? Aan u de keus. De glaswerken experts helpen u graag bij glasherstel van glas-in-lood, het vervangen van reguliere beglazing en interieurglas, en het op maat maken van glasplaten. Ook voor spoedklussen bent u bij de glazenmakers aan het juiste adres.