Heeft u enkel glas nodig in uw huis?

Schakel een glashandel in en bespaar op de kosten!

Start uw gratis offerteaanvraag!
enkel glas

Enkel glas

Enkel glas, is dat niet achterhaald? Nee, dat is niet het geval. Het wordt binnenshuis namelijk nog veel gebruikt. De meest voorkomende variant is ongehard en helder. Dit wordt gebruikt bij onder andere dubbel glas (thermopane), kastplanken en binnenruiten. Een enkel glasblad is leverbaar tot maarliefst 19 millimeter dik. De beglazing is ongehard, dus dat betekent dat het bij een glasbreuk volledig uit elkaar valt. Daarnaast is er extra heldere variant, die niet over de welbekende ‘groene gloed’ beschikt. Deze soort is kristalhelder en erg geschikt bij schilderijlijsten en vitrines. Ook bestaan er nog de varianten: mat, figuur, gekleurd en draadglas. Benieuwd naar de kosten? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan!

enkel glas

Voor- en nadelen enkel glas

Enkel glas heeft voor- en nadelen. Bij buitengebruik kunnen we de nadelen eenvoudig benoemen. Allereerst de isolerende werking, die is namelijk verwaarloosbaar. Warmte die binnen moet blijven gaat naar buiten, en kou van buiten dringt binnen. Stoken voor de buitenlucht is erg zonde. Het kost veel geld en is milieuonvriendelijk. Een ander nadeel is dat de enkele beglazing snel beslaat. Door de temperatuurverschillen tussen binnen en buiten ontstaat er snel condens. Binnenshuis heeft een enkel glasblad voordelen: de prijzen zijn laag en er is veel mogelijk. Beglazing op maat is altijd een optie en er zijn veel vormen (naast vierkant) mogelijk.

enkel glas vervangen dubbel glas

Enkel glas vervangen voor dubbel glas

Van enkel naar dubbel glas, thermopane? Dat is erg verstandig. Na het plaatsen van thermopane op maat, wordt het verlies aan warmte maarliefst vijf keer verminderd. Dat scheelt u een hoop stookkosten en uw wooncomfort wordt enorm verhoogd. Koude luchtstroming is verleden tijd. Bijkomend voordeel is de verhoogde geluidswering. Wegverkeer, blaffende honden of spelende kinderen hoort u nooit meer. Wilt u absolute stilte in huis? Laat dan een extra brede glasspouw of akoestisch folie toevoegen aan de thermopane beglazing. Voordat het dubbel glas wordt geplaatst kijkt de glaszetter goed of uw huidige ramen geschikt zijn voor dubbel glas. De glaslatten worden eventueel vernieuwd.

glasbreuk

Glasbreuk

Een glasbreuk is altijd vervelend. Bij een ongehard, enkel glasblad zorgt de glasbreuk ook nog voor een hoop gevaarlijke glasscherven. Na de glasbreuk bent u niet meer beschermd tegen weersinvloeden en inbrekers. Wat moet u doen bij glasbreuk? Maak eerst de situatie veilig en ruim alle glasscherven op. Maak foto’s en informeer of u verzekerd bent tegen glasbreuk. Vervolgens kunt u zich oriënteren naar de verschillende soorten beglazing. Daarna kunt u het enkel glas meteen laten vervangen. Hoewel een glasbreuk erg vervelend is, is het wel een goed moment om over te stappen op een isolerend, dubbel glasblad. De meerprijs is relatief klein, maar de besparing op stookkosten is erg groot.

enkel glas op maat

Glas op maat

Via ons krijgt u uw gewenste glas op maat. Van een enkel glasblad die u kunt gebruiken in uw kastdeuren tot aan veiligheidsglas in de vorm van gehard glas. Bij een ruit op maat zijn de mogelijkheden vrijwel eindeloos. U geeft de gewenste hoogte, breedte en dikte aan en wij zorgen ervoor dat u het op maat krijgt geleverd. Naast het glas op maat is er ook een ruime keuze in de verschillende soorten beglazing. Van gehard veiligheidsglas tot aan een mat en gekleurd ruit. Wij helpen u graag bij het leveren en plaatsen van beglazing op maat.

Prijzen per m2

De gemiddelde prijzen per m2? Dat hangt uiteraard af van het type en de dikte. De meest gekozen variant bij een enkel glasblad is floatglas. Zo’n enkel glasblad is erg goedkoop en wordt zo gebruikt, of om dubbel glas (thermopane) mee te maken. De prijzen van enkel floatglas? Dat is gemiddeld €35,- per m2. De dikte van het enkel floatglas is dan 6 millimeter. Uiteraard is dit exclusief plaatsingskosten. Prijzen van een enkel glasblad variëren van zo’ n €15,- per m2 bij 2 millimeter dikte, tot €230,- bij 19 millimeter dikte. De volgende keuzes hebben invloed op de prijs: helder- of matheid, de dikte, en of u veiligheidsglas kiest of niet.

Bespaar door te vergelijken

Benieuwd naar de prijs van uw specifieke opdracht? Vraag dan gratis en vrijblijvend enkele offertes aan van vakmannen uit uw regio. Kennis en ervaring staan bij ons centraal. Combineer dat met de optie om de verschillende offertes te vergelijken, en u begrijpt waarom veel mensen ons kiezen. Of het nu gaat om een glasbreuk, of het vervangen/plaatsen van dubbel glas (thermopane). Isolatieglas op maat nodig? Wij zijn werkzaam in heel Vlaanderen, er zijn dus altijd vakmannen bij u in de buurt. Vraag via het offerteformulier gratis enkele offertes aan. Als u ze vergelijkt op basis van prijs en aanbod kunt u tot wel 40% besparen op de totale kosten.