Van isolatieglas tot glas-in-lood, wij leveren alle soorten glas.

Kiest u dubbele beglazing, driedubbelglas of toch geluidswerend glas? Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Start uw gratis offerteaanvraag!
soorten glas

Soorten glas

Glas is verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Iedere glassoort heeft unieke eigenschappen. De keuze hangt dus volledig af van uw wensen en de locatie van de beglazing. Vindt u de isolerende werking belangrijk? Dan is dubbel en hoogrendementsglas interessant. Staat veiligheid voorop? Dan is enkel draadglas of veiligheidsglas de beste keuze. Wanneer de decoratieve functie belangrijk is, dan is glas-in-lood of een gezandstraald ruit een prachtige optie. Benieuwd naar de kosten van de verschillende glassoorten, of meer weten over de mogelijkheden? Vul dan het offerteformulier in. Na de offerteaanvraag krijgt u meerdere offertes toegestuurd. U kiest dus altijd de aanbieder die het beste bij u past.

enkel glas

Enkel glas

Enkel glas wordt nog vaak in binnenruimtes gebruikt. Deze variant is namelijk relatief goedkoop en verkrijgbaar in diverse soorten en maten. Zo kunt u de matte of gekleurde variant bestellen. Een enkel ruit is veelal verkrijgbaar in de dikte van 3 tot en met 19 millimeter. Enkel glas wordt gebruikt in onder andere vitrinekasten, schilderijlijsten en als planken. Helder, ongehard enkel glas is de meest gebruikte soort. Dat het ongehard is houdt in dat als het breekt, het enkel glas uit elkaar valt in glasscherven. Enkel, ongehard glas wordt tegenwoordig niet meer gebruikt bij glazen deuren. Men gebruikt dan de geharde soorten, die veel veiliger zijn.

dubbel glas

Dubbel glas

Dubbele beglazing bestaat uit meerdere glasplaten en is daarom duurder dan een enkel ruit. Op de lange termijn is de dubbele variant echter veel voordeliger, door de besparing op de stookkosten. Er bestaan verschillende soorten dubbele beglazing. Er is bijvoorbeeld standaard dubbel glas en hoogrendementsglas. De standaard, dubbele variant bestaat uit twee glasbladen met daartussen een droge luchtlaag. Deze variant is verouderd en slecht voor uw stookkosten. Hoogrendementsglas is dubbel glas met daartussen een warmtereflecterende coating. Daarnaast is bij de HR++ variant de lucht tussen de dubbele glasbladen vervangen door edelgas. Hoogrendementsglas isoleert maarliefst twee tot drie keer beter dan een regulier dubbel ruit.

hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas isoleert dus erg goed. De bijbehorende U-waarde, wat aangeeft hoeveel warmte er per vierkante meter verloren gaat bij een temperatuurverschil van één graad, is gemiddeld 1,1 W/m²K bij de HR++ soorten. Deze waarde bereikt men door de extra coating en het duurdere edelgas. Ter vergelijking: een regulier dubbel ruit heeft een U-waarde van gemiddeld 2,9 W/m²K. Hoogrendementsglas kunt u herkennen aan de afkorting HR. Het aantal plusjes achter deze afkorting geeft aan om welk type hoogrendementsglas het gaat. Hoe meer plusjes, hoe beter de isolerende werking. Er bestaan in feite drie soorten hoogrendementsglas, namelijk: HR+, HR++ en HR+++. De laatste variant is driedubbelglas.

driedubbelglas

Driedubbelglas

Nog één van de soorten is driedubbelglas. Hierbij is er nog een extra glaslaag toegevoegd. Met driedubbelglas realiseert u een zeer goede isolatiewaarde: 0,5 W/m²K. Ter vergelijking: deze isolatie is gelijk aan een geïsoleerde buitenmuur. Bijkomend voordeel is dat het ook geluidswerend werkt. In Scandinavië is driedubbelglas al een hele tijd op de markt vanwege de koude winters. Met het milde klimaat van Nederland duurde het wat langer voordat het op de markt kwam. Driedubbelglas is niet altijd dikker dan de dubbele varianten, maar weegt wel meer. Tip: informeer naar de mogelijkheden voor premie bij uw netbeheerder. Het is met hoogrendementsglas mogelijk dat u premie ontvangt van de netbeheerder.

hr++ glas

HR++ glas

In feite is enkel en dubbel (thermopane) glas achterhaald. Laat u deze dubbele beglazing vervangen? Dan kunt u een fikse besparing op uw stookkosten verwachten. HR++ heeft een terugverdientijd van zo’n zes tot zeven jaar. De kostenbesparing op de energierekening voelt u echter al veel eerder. De HR++ variant is het meest gebruikte hoogrendementsglas door de goede prijs/kwaliteitverhouding. De twee glasplaten van het hoogrendementslas worden door een afstandhouder uit elkaar gehouden. Tussen de dubbele platen zit dus een ruimte gevuld met edelgas. Tip: laat u de soorten HR++ of driedubbelglas plaatsen? Zorg dan voor voldoende ventilatie, dat voorkomt vochtplekken en schimmels.

geluidswerend glas

Geluidswerend glas

Eén van de varianten is geluidswerend. Een dubbel, geluidswerende ruit is niet erg verschillend van de HR++ variant. Bij hoogrendementsglas zit er tussen de glaslaagjes edelgas. Bij een ruit, die geluidswerend is, zit er geluidsdempende folie tussen de glaslagen. Laat u een geluidswerende ruit plaatsen? Laat dan tevens alle kiertjes en spleetjes dichten. Let ook op het ventilatiesysteem. Anders dringt het geluid alsnog binnen.

veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Een glazen deur of een schuifraam in de woonkamer? Ze moeten allemaal bestaan uit veiligheidsglas. Onder veiligheidsglas valt onder andere: gehard, gelaagd en gehard-gelaagd glas (combinatie van beide soorten). Gehard veiligheidsglas heeft door extreme hitte en afkoeling tijdens het productieproces en sterke structuur gekregen. Gelaagd veiligheidsglas bestaat uit twee of meer op elkaar verlijmde glasplaten, met daartussen folie.

zelfreinigend glas

Zelfreinigend glas

Er zijn weinig mensen die echt genieten van het boenen en lappen van dubbele beglazing. Een zelfreinigend ruit klinkt dus ideaal. Hoe werkt het? Men voegt een minerale, doorzichtige coating toe. Deze coating bevat vuilafwerende en waterafstotende eigenschappen. Het aanwezige vuil wordt vervolgens afgebroken door de uv-stralen en weggespoeld door de regen. Een dubbel, zelfreinigend ruit is erg handig bij grote raampartijen.

zonwerend glas

Zonwerend glas

Een groot, dubbel ruit vormt een grote meerwaarde voor uw woning. Bij een hete zomerdag bent u er waarschijnlijk iets minder blij mee. De warmte van de zon dringt uw huis snel binnen. Zonwerend, dubbel glas is dan een goede oplossing. Dergelijke beglazing is voorzien van een coating die zonwerend is en de warmte buiten houdt. Het is echter nooit een vervanging van buitenzonwering.

gezandstraald glas

Gezandstraald glas

Een gezandstraald ruit is door de combinatie van perslucht en zand, mat gemaakt. Er zijn hierbij verschillende lijnen en motieven mogelijk. Het is tegenwoordig zelfs mogelijk om uw logo of tekening op de beglazing te laten zandstralen. Zo combineert u de praktische en decoratieve functie. Door de matte afwerking behoudt u privacy. Vingerafdrukken zijn wel snel zichtbaar op dergelijke (dubbele) beglazing.

glas-in-lood

Glas-in-lood

Glas-in-lood is de benaming voor een raamwerk die bestaat uit verschillende delen. De verschillende gedeeltes van de ruiten zijn door lood omringt. Vroeger kon men namelijk niet grote oppervlakten enkel glas maken, daarom werd de beglazing verdeeld door loden strips. Glas-in-lood is tegenwoordig weer in de mode. U kan een variant laten ontwerpen, of de huidige varianten laten restaureren.

Besparen door te vergelijken

Zoals u heeft gelezen bestaan er veel verschillende soorten beglazing: van enkel en dubbel, tot geluidswerend of zonwerend. Welke glassoorten u ook overweegt, wij helpen u graag. Enkel glas is bijvoorbeeld ideaal als schilderijlijst en oude, dubbele beglazing kunt u vervangen door driedubbelglas. Vul snel het offerteformulier in. U ontvangt dan gratis en vrijblijvend meerdere offertes die u kan vergelijken op basis van prijs en aanbod. Zo betaalt u nooit teveel en kiest u altijd de glazenmaker die bij u, en uw project, past. Dubbel voordeel: bespaar en vergelijk! Wij zijn werkzaam in heel Vlaanderen, er is dus altijd een specialist bij u in de buurt.

glazenmaker offerte