Glasschade? De glazenmaker vervangt glasbreuk snel!

Glashandel inschakelen?

Start uw gratis offerteaanvraag!
glasbreuk

Glasbreuk

Last van een glasbreuk? Dan heeft u waarschijnlijk behoefte aan een snelle glasservice. Dat begrijpen wij, daarom staat onze glazenmaker 24 uur per dag voor u klaar. De glazenmaker helpt u bij het snel en vakkundig vervangen van het (dubbel) glas. Zo is uw woning snel weer beschermd tegen kou, vocht en inbraak. Wij zijn een netwerk van vakmannen dat werkzaam is in heel Vlaanderen. Daardoor is er altijd een glazenmaker bij u in de buurt. Bijkomend voordeel is dat u gratis en vrijblijvend de verschillende offertes kunt vergelijken. Zo betaalt u nooit teveel en kiest u altijd de glazenmaker met de beste prijs of de snelste glasservice.

glasbreuk

Wat te doen bij glasbreuk?

Gebroken beglazing in uw woning? Het eerste wat u moet doen is zorgen dat de situatie veilig is. Vervolgens maakt u foto’s van de glasbreuk en de schadeomstandigheden. Dit is handig bij de eventuele verzekering. Is het ruit kapot gegaan door vandalisme? Doe dan eventueel aangifte bij de politie. Neem vervolgens via het contactformulier contact met ons op. Middels de snelle service helpen wij u bij het vervangen van de beglazing. Gaat het om een kleine barst of ster? Dan is het vaak mogelijk dat de glazenmaker dit kan repareren. Dat scheelt u kosten. Vervang uw ruit eventueel en laat (dubbel) veiligheidsglas plaatsen, zo wordt een glasbreuk in de toekomst voorkomen.

glasbreuk verzekering

Glasbreuk verzekering

De woningverzekering noemt men dikwijls brandverzekering. Er valt echter meer onder de verzekering dan alleen brandschade. Denk bijvoorbeeld aan schade door onweer, diefstal of waterschade. Vaak zit er tevens een verzekering voor glasbreuk bij inbegrepen. Heeft u dus kapot glas in of rondom uw woning? Lees of informeer dan altijd bij uw verzekering naar de voorwaarden. Wellicht krijgt u een gedeelte, of zelfs alles vergoed. Dat geldt trouwens niet alleen bij kapot glas, vaak ook bij krassen en andere beschadigingen. Zoals u net is uitgelegd, is het van belang dat u foto’s maakt en eventueel de gegevens opneemt van de verantwoordelijke persoon. Daarnaast is het zaak om zo snel mogelijk uw huis weer veilig te maken.

glassoorten

Soorten glas

Er is veel keuze in beglazing, denk bijvoorbeeld aan enkel, dubbel en driedubbel glas. Ook veiligheidsglas wordt steeds meer toegepast in woningen. Het glas is veiliger voor de bewoners en heeft een inbraakwerend karakter. Superisolerend en hoogrendementsglas is dubbel glas met tussen de glasbladen een coating of speciale folie die de warmte binnen houdt. Tegenwoordig zijn er daarnaast een hoop nieuwe soorten ruiten, denk bijvoorbeeld aan: zonwerend, zelfreinigend, en akoestisch glas. De innovatie gaat door, op dit moment worden er zelfs ruiten met geïntegreerde zonnecellen gemaakt. Bij de keuze van een type glas let u op onder andere de isolatie, zonwering, de stijl, tint en veiligheid.

thermische glasbreuk

Thermische glasbreuk

Een barst in dubbele beglazing is vaak gevolg van een ongeluk. Denk bijvoorbeeld aan de voetbal van uw kind. Maar we zien tegenwoordig ook nog steeds geregeld een thermische glasbreuk. Wat houdt een thermische glasbreuk nou precies in? De glasbreuk is dan een gevolg van spanningen die veroorzaakt worden door temperatuurverschillen. De thermische glasbreuk is herkenbaar een één breuklijn die zichtbaar is vanaf de rand van de ruit. Deze breuklijn splitst zich op in grillige patronen. Voorkom een thermische glasbreuk door verwarmingselementen niet vlakbij de ruit te plaatsen. Daarnaast is het onverstandig om grote voorwerpen aan de binnenkant van de ruiten hangt.

glas vervangen

Glas vervangen

Vertelt de glazenmaker dat reparatie niet meer mogelijk is? Dan is het van belang dat u het bestaande glas laat vervangen. Ondanks dat een glasbreuk vervelend is, is het wel een goed moment om het oude glas te vervangen voor een nieuwe variant, met betere eigenschappen. Zo kunt u een enkel ruit bijvoorbeeld meteen vervangen voor isolatieglas. De glazenmaker uit ons netwerk informeert u graag over de mogelijkheden. Door de jarenlange ervaring weet de glazenmaker precies welk type beglazing geschikt is. Gaat het bijvoorbeeld om de deur van uw schuur? Dan is draadglas mogelijk een goede keuze. Bij deuren werd in het verleden nog wel eens enkel glas gebruikt, tegenwoordig is dit vaak gehard glas.

glasbreuk prijzen

Prijzen

Uiteraard bent u benieuwd naar de gemiddelde prijzen. Dat is afhankelijk van de afmetingen, de dikte en het type glas. Daarnaast moet de glazenmaker kijken of het huidige kozijn nog voldoet. Enkel glas kost gemiddeld, inclusief plaatsing: €55,- per vierkante meter. Gemiddeld kost dubbel glas: €100,- per vierkante meter. Dat is inclusief plaatsingskosten. Hoogrendementsglas kost gemiddeld: €150,- per vierkante meter. Dit zijn uiteraard gemiddelde prijzen, het is erg afhankelijk van de situatie. Is uw ruit niet helemaal kapot? Dan is repareren mogelijk, wat vaak veel voordeliger is. Bent u benieuwd naar de prijzen van uw nieuwe beglazing? Vraag dan via het formulier gratis en vrijblijvend offertes aan.

glas kapot

Offertes aanvragen

Last van een thermische glasbreuk of kapot glas door schade? Dan is het van belang dat u uw beglazing snel laat repareren of vervangen. Informeer meteen bij uw verzekering, u krijgt hoogstwaarschijnlijk de schade vergoedt. Een glasbreuk is een goed moment om een ander glassoort te kiezen. Denk aan een dubbel ruit, of veiligheidsglas. Met onze glasservice zijn wij u snel van dienst. De glasservice kunt u 24/7 bereiken. Benieuwd naar de prijzen of wilt u snel een (thermische) glasbreuk laten oplossen? Vul dan het contactformulier in en onze glazenmaker uit uw regio helpt u snel verder. Door het vergelijken van de offertes bent u ook zonder verzekering voordelig uit!