Isolatieglas prijzen vergelijken?

Besparen op de kosten van isolatieglas? Vraag gratis offertes aan!

Start uw gratis offerteaanvraag!
isolatieglas

Isolatieglas

Wilt u besparen op uw energierekening? Of gaat u uw dubbel glas vervangen? Overweeg dan isolatieglas. Met isolatieglas heeft u binnen vijf tot zeven jaar de totale investering terugverdiend. Isolatieglas is verkrijgbaar in ieder gewenste maat en dient als waardevermeerdering van uw woning. Er bestaan diverse soorten hoogrendementsglas. Elk met unieke eigenschappen en isolatiewaarden. Kiest u isolatieglas? Vergeet dan niet de ventilatieroosters. Door de dichtheid van het hoogrendementsglas is goed ventileren van belang. Het meest gekozen isolatieglas is op dit moment HR++ glas. Dit komt door het hoge rendement en de uitstekende prijs/kwaliteit verhouding. Benieuwd naar de kosten? Vergelijk offertes van specialisten uit uw regio en bespaar!

isolatieglas

Soorten hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas is verkrijgbaar in de HR-soorten: +, ++ en +++. De laatste variant is driedubbel glas. Daarnaast bestaan er diverse opties bij isolatieglas. Denk aan veiligheidsglas (door de folie) met een hoog rendement. De folie zorgt ervoor dat het veiligheidsglas inbraakwerend wordt, en als het breekt de scherven bij elkaar blijven zitten. Ook kunt u het isolatieglas laten blinderen of isolerend draadglas nemen. Het loont enorm als u oud dubbel glas (thermopane) laat vervangen. Dan vergroot u namelijk de warmte-isolatie. Daarnaast is het gunstig voor het energielabel van uw woning. Het bespaart u dus geld en is erg milieuvriendelijk. Isolatieglas wordt naast de standaard aanduiding, tevens aangeduid als ISO HR.

HR++

HR++ glas

De meeste mensen kiezen bij het vervangen van oud dubbel glas (thermopane) voor hoogrendementsglas. Tussen de twee glaslagen zit dan geen droge lucht, maar argongas. Daarnaast zit er nog een speciale coating tussen de lagen. Deze coating zorgt ervoor dat er geen/zeer weinig warmte verloren gaat door uitstraling. Zo houdt u de kou buiten en de warmte binnen. De HR++ variant isoleert maarliefst vijf keer beter dan enkel glas en minimaal dubbel zo goed als reguliere thermopane beglazing. De U-waarde (vroeger k-waarde) geeft aan hoeveel warmte er verloren gaat. Hoe lager de waarde, hoe beter de isolatie, hoe meer u bespaard. Bij HR++ is de U-waarde gemiddeld 1,1 W/m²K.

dubbel glas

Verschil met dubbel glas

Bij een dubbel ruit (thermopane) bestaat de ruimte tussen de twee glaslagen, de glasspouw, uit droge lucht. Bij hoogrendementsglas is de glasspouw niet gevuld met droge lucht, maar met edelgas. Het edelgas isoleert warmte beter dan gewone lucht. Daarnaast bevat isolatieglas nog een speciale coating. Dit is een flinterdun metaallaagje op de spouwzijde van de binnenruit. De coating zorgt ervoor dat de kou buiten blijft en de warmte binnen. Het verschil tussen dubbel glas en isolatieglas is nauwelijks zichtbaar. Tocht merkt u het wel in de portefeuille. Het bespaart u een hoop stookkosten. Daarnaast wordt het wooncomfort verhoogd, doordat het minder koud bij uw beglazing aanvoelt.

driedubbel glas

Driedubbel glas

Isolatieglas met de afkorting HR+++ staat voor driedubbel glas. Deze variant heeft de beste isolatiewaarde van alle soorten hoogrendementsglas. Bij driedubbel isolatieglas is er nog een extra glasplaat toegevoegd. Hierdoor isoleert dit ruit nog beter. Wel is deze variant door de extra glasplaat een stuk zwaarder. Per vierkante meter is driedubbel isolatieglas ongeveer 10 kilo zwaarder dan dubbel thermopane glas. De sponning moet het extra gewicht dus wel kunnen dragen. De isolatiewaarde van driedubbel hoogrendementsglas is erg goed: 0,5 W/m²K. De prijzen van driedubbele beglazing zijn relatief hoog. De combinatie met HR++ beglazing is dus slim. Dan plaatst u alleen op de koude kanten driedubbele beglazing.

gelaagd glas

Gelaagd glas

Bij gelaagd veiligheidsglas worden er meerdere glasplaten aan elkaar verbonden, met daartussen een transparante laag folie. Dit is gemaakt van polymeer en heeft erg goede hechtingseigenschappen. Breekt het gelaagd veiligheidsglas? Dan blijven de scherven aan de folie plakken en breekt het gelaagd glas dus niet volledig. Dit vergroot de veiligheid enorm, maar ook de inbraakwering. Hoe dikker de folie, hoe beter het veiligheidsglas. Heeft u gelaagd glas met een hoog veiligheidsniveau? Dan lukt het zelfs niet om het glas met een stoeptegel te breken. We zien in steeds meer panden isolatieglas, met aan twee zijden gelaagd veiligheidsglas. Het beste van beide werelden: zowel veiligheid als isolerend vermogen.

isolatieglas prijzen

Prijzen isolatieglas

De prijzen van isolatieglas zijn erg uiteenlopend. Regulier dubbel glas kost gemiddeld: €115,- per vierkante meter, inclusief btw en montagekosten. De HR++ variant is iets duurder, zo’n €130,- per vierkante meter. De driedubbele beglazing is met zo’n €170,- per vierkante meter erg prijzig. De investering is door de gemiddelde besparing van €260,- per jaar snel terugverdiend. Daarbij komt nog de waardevermeerdering van uw woning en het feit dat het milieuvriendelijker is. De kosten per glaszetter lopen erg uiteen. Het is dus verstandig als u de verschillende offertes gaat vergelijken. Bespaar nog meer door isolatiewerken uit te voeren.

hoogrendementsglas

Bespaar door te vergelijken

De besparing op stookkosten is voor veel mensen één van de redenen om isolatieglas te overwegen. Het is tevens zonde als u teveel betaalt voor de arbeids- en materiaalkosten. Het is daarom verstandig dat u de verschillende offertes met elkaar vergelijkt. Na de offerteaanvraag sturen wij u maximaal vijf offertes toe van ervaren glazenmakers uit uw regio. Zo kunt u ze zelf vergelijken op basis van prijs en aanbod. U weet dan zeker dat u nooit teveel betaalt. Gaat u voor de laagste prijzen, diegene die het snelst kan beginnen, of die het dichtbij gevestigd is? Aan u de keus.