Dubbel glas vervangen voor hoogrendementsglas?

Bespaar op de kosten door gratis offertes te vergelijken!

Start uw gratis offerteaanvraag!
hoogrendementsglas

Hoogrendementsglas

Een tijd geleden was men al blij met de overgang van enkel naar dubbel glas (thermopane). Met de komst van hoogrendementsglas zijn zelfs de dubbele ruiten alweer achterhaald. Om de warmte binnenshuis te houden is hoogrendementsglas erg effectief. Deze variant isoleert namelijk twee tot drie keer beter dan regulier dubbel glas, en zelfs vijf keer beter dan enkele beglazing. Meer weten over dit hoogrendementsglas? Lees dan snel verder of schakel de glazenmaker(s) van Moersteeglas in. De glazenmaker weet precies wat de mogelijkheden zijn. Bij een offerteaanvraag sturen diverse vakmannen offertes. Zo kiest u altijd de beste aanbieder uit uw regio.

hoogrendementsglas

Hoe werkt het?

In uw woning kan veel warmte verloren gaan via de ramen. U kunt dus door het vervangen van de enkele beglazing, of de dubbele variant veel geld besparen. Hoe werkt hoogrendementsglas? Er zijn drie soorten hoogrendementsglas te onderscheiden, namelijk: HR+, HR++ en 3 dubbel glas. Bij de laatste variant heeft de ruit een dun isolerend metaallaagje aan de binnenzijde van één van de glasplaten. Ook is de spouw gevuld met edelgas (argongas) in plaats van lucht, wat bij thermopane het geval is. Daarnaast is er nog een speciale coating (lage emissie coating) op het glasraam aangebracht. Dit zorgt ervoor dat het warmteverlies via het raam daalt.

Voordelen

Er zijn veel voordelen van het plaatsen van hoogrendementsglas. Het grootste voordeel is uiteraard de energiebesparing. Het houdt de warmte binnen, maar in de zomer ook de hitte buiten. Dubbele voordelen dus. Daarnaast heeft het een gunstige terugverdientijd (HR++ zo’n 6-7 jaar). Laat u een nieuwbouwwoning bouwen? Dan is het helemaal slim dat u meteen door de glazenmaker hoogrendementsglas laat zetten. De extra kosten van €30,- per vierkante meter haalt u zo terug uit de stookkosten die u bespaart. De terugverdientijd kunt u eenvoudig omlaag brengen wanneer u gebruik maakt van allerlei premies. Wilt u nog extra accessoires toevoegen aan de beglazing? Dat is mogelijk, denk aan ventilatieroosters, zonwering of een akoestische isolatie.

Terugverdientijd en premie

Elk type hoogrendementsglas heeft zo zijn eigen voordeel. Wilt u de kortste terugverdientijd? Dan is HR++ de beste keuze. Met terugverdientijd bedoelen wij de tijd die nodig is, voordat u de investering heeft terugverdiend via de besparing op de energiekosten. Deze tijd is bij HR++ dus het kortste, zo’n 5 tot 7 jaar. Vergeet niet gebruik te maken van de beschikbare subsidies. Dit zorgt voor dubbel voordeel. U kunt vaak via uw netbeheerder een premie aanvragen voor het hoogrendementsglas. U moet de werken wel uit laten voeren door een aannemer. De netbeheerders geven gemiddeld €12,- tot €15,- premie per vierkante meter. De subsidie wordt veelal verhoogd wanneer u meerdere isolatie verbeteringen in huis doet.

hr++ glas

Prijzen

Niet onbelangrijk: wat zijn de prijzen van het hoogrendementsglas? En is het veel duurder dan dubbel glas? De prijzen zijn uiteraard afhankelijk van de glassoort, de glazenmaker en de dikte. Gemiddeld zijn de startprijzen bij regulier dubbel glas €65,- per vierkante meter. Bij isolatieglas, HR+, is dat gemiddeld €75,- per vierkante meter. HR++ glas kost gemiddeld €85,- per vierkante meter. Wilt u de snelste terugverdientijd? Kies dan HR++ beglazing. De gemiddelde kosten bij 3 dubbel glas zijn €130,- per vierkante meter. De dikte van het raam hangt af van uw kozijn. Houd dus altijd goed rekening met de dikte. De bovenstaande prijzen zijn inclusief het plaatsen door de glazenmaker. Voor een offerte op maat vult u het contactformulier op deze pagina in. U ontvangt op korte termijn vrijblijvend diverse reacties.

hoogrendementsglas prijzen

Besparen door te vergelijken

Een dubbele ruit vervangen door hoogrendementsglas (HR++ of 3 dubbel glas) is een slimme vorm van isolatie. Advies is dat u deze slimheid doorzet door gebruik te maken van het principe: besparen door vergelijken. Elke glazenmaker hanteert zo zijn eigen prijzen voor het plaatsen van het hoogrendementsglas. De prijzen van een glazenmaker zijn dus erg uiteenlopend. Wanneer u gebruik maakt van het netwerk van Moersteeglas weet u zeker dat u nooit het dubbele betaalt. U krijgt meerdere offertes toegestuurd, zo kiest u altijd de glazenmaker die het beste bij u past. Wilt u ook de voordelen benutten van hoogrendementsglas? Het HR+++ glas zorgt voor een lagere energierekening en is milieuvriendelijk. Neem snel contact op en benut de premie!