Wilt u ook direct besparen op uw energierekening?

Vervang uw enkel glas door dubbele beglazing. Vraag gratis offertes aan en bespaar op de kosten!

Start uw gratis offerteaanvraag!
enkel glas vervangen door dubbel glas

Vervang enkel door dubbel glas

Heeft u nog enkel glas in uw woning? Dan kunt u dit laten vervangen door dubbel glas te plaatsen. Dubbel glas biedt vele voordelen ten opzichte van enkel glas. De kosten voor het plaatsen van de dubbele beglazing verdient u direct terug via uw energierekening. Denkt u erover na om uw beglazing te laten vervangen? Vraag dan bij ons meerdere vrijblijvende en gratis offertes aan om direct te besparen op uw investering.

Voordelen van dubbel glas

Het grootste voordeel van dubbel glas ten opzichte van enkel is de hoge isolatiewaarde. Dubbel glas bestaat uit twee glasplaten. Tussen deze twee glasplaten zit een ruimte, de spouw, deze ruimte is gevuld met lucht. Deze constructie zorgt voor een betere isolatie. Met dubbel glas kunt u uw huis beter en efficiënter verwarmen. Een ander probleem van een enkel glasblad is dat het vaak tocht en er soms condens aan de binnenzijde van het ruit ontstaat. Met dubbele beglazing heeft u hier geen last meer van. De goede isolatie zorgt er daarnaast voor dat u minder last heeft van geluid van buiten.

  • Betere geluids- en warmteisolatie
  • Vermindering stroomgebruik
  • Geen condens aan binnenkant van het raam
enkel glas vervangen dubbel glas

Nieuwe of bestaande ramen?

Om nog meer te besparen op de kosten van uw energierekening, kunt u uw bestaande ramen compleet laten vervangen. U vervangt dan niet alleen het enkel glas, maar ook de kozijnen. In sommige gevallen is het noodzakelijk dat u de bestaande ramen laat vervangen. Dubbele beglazing is een stuk dikker dan enkel glas, hierdoor past het niet altijd in uw bestaande kozijn. U kunt dan ook kiezen voor kunststofkozijnen. Deze zijn onderhoudsvrij en hebben een lange levensduur. Wanneer u de kozijnen en de beglazing in één keer laat vervangen, bespaart u daarnaast ook op de arbeidskosten.

  • geen dubbele arbeidskosten
  • langere levensduur kozijnen
enkel glas vervangen door hoogrendementsglas

Wanneer kiezen voor hoogrendementsglas?

Heeft u enkel glas en wilt u graag dubbel glas plaatsen? Of wilt u nog meer besparen? Dan kunt u kijken naar hoogrendementsglas. Veel warmte in uw huis gaat verloren via de ramen, zeker bij enkele beglazing. Wanneer u deze door hoogrendementsglas laat vervangen, zal het warmteverlies via uw ramen drastisch verminderen. Hoogrendementsglas isoleert nog beter dan dubbel glas, zeker twee tot drie keer beter. Ten opzichte van enkel glas isoleert HR-glas vier tot vijf keer beter. Het verschil met dubbel glasraam is dat er tussen de glaslagen een speciale coating zit en edelgas wordt gebruikt voor extra isolatie. Het grootste voordeel van het plaatsen hoogrendementsglas in plaats van enkel glas is de energiebesparing door de hoge isolatie. Daarnaast heeft u recht op een premie van uw netbeheerder wanneer u kiest voor hoogrendementsglas.

Zelf vervangen of toch uitbesteden?

Het vervangen en plaatsen van nieuwe ruiten kunt u zelf doen, maar dit is niet altijd eenvoudig en er kunnen een aantal dingen fout gaan. Wanneer een dubbel glasraam bijvoorbeeld niet op de juiste manier geplaatst wordt, kan er een lek ontstaan. Hierbij komt er vocht aan de binnenzijde van de glasplaten dat u niet meer kunt verwijderen. Het ruit moet dan opnieuw vervangen worden. Daarnaast moet u rekening houden met de veiligheidsvoorschriften. Wanneer u het enkel glasblad door HR-glas laat vervangen door een aannemer, heeft u recht op een premie van uw netbeheerder. U heeft geen recht op een premie als u het zelf gaat plaatsen. U leest hieronder hoe u deze premie kunt aanvragen en aan welke voorwaarden u moet voldoen. Om deze redenen is het verstandig om de vervanging van uw ramen uit te laten voeren door een erkende glaszetter.

Wanneer is raamrenovatie geslaagd?

Wilt u ook een raamrenovatie laten uitvoeren en minder warmte verliezen in uw woning? Kies dan voor dubbel glasraam of voor een hoogrendementsglas (HR+, HR++ of HR+++). HR-glas isoleert zeker twee tot drie keer beter dan dubbele beglazing, maar ook met dubbel glas kunt u al veel besparen. De U-waarde van een enkel glasblad ligt rond de 5,5 W/m²K, terwijl dubbele beglazing een waarde heeft van ongeveer 2,7 W/m2K. Dit is dus al een hele verbetering. De U-waarde geeft aan hoeveel warmte er per seconde per m² en per graad temperatuurverschil wordt doorgelaten. Probeer de U-waarde zo laag mogelijk te krijgen voor een geslaagde glasrenovatie. Daarnaast kunt ook meteen kijken naar de kozijnen en de isolatie van uw muren. Via oude kozijnen kan ook veel warmte verloren gaan en wanneer u een ruit laat vervangen, kunt het kozijn ook direct meenemen.

Wat kost het om enkel glas te vervangen?

Soort glas Richtprijzen * U-waarde
Dubbel glas €65,- per m2 2,7 W/m2K
HR+ €75,- per m2 1,3 – 1,6 W/m2K
HR++ €90,- per m2 1,2 W/m2K
HR+++ €165,- per m2 0,5 – 0,9 W/m2K

(*) – Deze prijzen zijn zonder de plaatsing van de glazen. De arbeidskosten liggen meestal rond de €40,- tot €75,- per m2.

Het vervangen van het enkele glazen in de bestaande ramen is een investering, maar deze ziet u direct terug op uw lagere energierekening. Daarnaast heeft u een comfortabel warm huis en is het beter voor het milieu. De kosten voor dubbelglas zijn het laagste, deze zijn gemiddeld €65,- per m². Hoogrendementsglas, vanaf HR+, is het duurste. De kosten hiervoor beginnen bij een gemiddelde prijs van €75,- per m² tot ongeveer €165,- per m².

Hoe lager de U-waarde, hoe hoger de kosten zijn voor het vervangen en hoe meer u jaarlijks bespaart. Voor het plaatsen van de ruiten moet u rekenen op een gemiddelde prijs van €40,- tot €75,- per m² aan arbeidskosten.

Recht op premie?

Wanneer u wilt investeren in HR-glas in uw bestaande woning kunt u hiervoor een premie ontvangen van uw netbeheerder. Er zijn wel een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen om een aanvraag te doen voor een premie. De eerste is dat het alleen geldig is voor woningen in Vlaanderen. Daarnaast geldt het alleen voor bestaande woningen die voor 1-1-2006 zijn aangesloten op het elektriciteitsnet of waarvoor de bouwaanvraag voor 1-1-2006 is ingediend. De glasrenovatie moet gedaan zijn door een aannemer en de ramen moeten een U-waarde van maximaal 1,1 W/m²K hebben.

Wilt u weten of u ook in aanmerking komt voor een premie en aan welke voorwaarden u nog meer moet voldoen? Neem dan contact op met uw netbeheerder.

Besparen op de investering!

Wilt u ook besparen op uw energierekening en het enkel glas in uw ramen vervangen door dubbel glas? Of gaat u nog liever voor hoogrendementsglas? Dan kunt u bij ons direct beginnen met het besparen op de kosten van deze investering. Bij ons kunt u gratis meerdere vrijblijvende offertes aanvragen. Na de aanvraag versturen wij u maximaal vijf offertes toe van specialisten uit uw regio. Deze kunt u met elkaar vergelijken op basis van de kosten en het aanbod. Door verschillende offertes met elkaar te vergelijken, weet u zeker dat u de beste keus maakt voor de beste prijs. Neem vandaag nog contact met ons op en wij helpen u graag verder!