Veiligheidsglas in uw gebouw of woning?

Bent u gewapend tegen criminelen? Schakel onze glazenmaker en glashandel in. Hoge kwaliteit, lage prijzen

Start uw gratis offerteaanvraag!
Veiligheidsglas

Veiligheidsglas

Steeds meer mensen maken gebruik van veiligheidsglas in hun woning. Met veiligheidsglas wordt zowel de veiligheid van de bewoners zelf bedoeld, als het inbraakwerende karakter. Als men het over veiligheidsglas heeft bedoeld men meestal de glassoorten: gehard, gelaagd en draadglas. Er zijn echter meer soorten: denk aan een kogelwerend, brandwerend en inbraakwerend raam. Behoefte aan veiligheidsglas? Vergelijk via Moersteeglas de glazenmaker en de glashandel bij u uit de regio. Doordat u meerdere offertes krijgt toegestuurd kunt u ze vergelijken. Zo weet u zeker dat u nooit teveel betaalt en altijd de aanbieder kiest die het beste bij uw wensen past. Meer weten over veiligheidsglas? Lees dan snel verder, of vraag een offerte aan via het formulier.

veiligheidsglas

nBn s 23-002 norm

Aangezien men tegenwoordig steeds vaker gebruikmaakt van grote glaspartijen bij buitenschrijnwerk is er een (nieuwe) norm voor veiligheidsglas opgesteld. Zo worden personen extra beschermd. Let wel: de norm is geen wet. De norm schrijft dus voor hoe het moet. Het komt er op neer dat wanneer de norm niet is nageleefd, en er gebeurd een ongeluk, de betrokkenen aansprakelijk kunnen worden gesteld voor de gevolgschade. Volgens de norm vallen alleen de glassoorten gehard en gelaagd ramen onder veiligheidsglas. Er worden verschillende activiteitenzones beschreven met de bijbehorende vereiste glastypes van de glashandel. Denk bijvoorbeeld aan: veiligheidsglas voor gebruik in verticale wanden. En bij deuren, daken, plafonds en wandbekleding.

Gelaagd glas

Gelaagd glas

Bij een ruit die gelaagd is, worden minstens twee glasplaten met elkaar verbonden met een schokvaste kunststof folie. Bij een eventuele breuk komen er geen scherven vrij. De folie houdt de scherven bij elkaar. De sterkte van gelaagd glas hangt af van het aantal lagen van het raam, de dikte, en de soort kunststof folie. Een ruit die gelaagd is, is erg sterk en inbraakwerend. De inbreker kan (indien er een extra sterke kunststof folie is aangebracht) zelfs niet met een steen, of hamer uw woning of gebouw binnendringen. Groot voordeel van gelaagd glas is dat de dichtingsfunctie van het raam na het breken intact blijft. Zo kunt u rustig op het nieuwe raam van de glashandel wachten. Benieuwd naar de mogelijkheden of prijzen van inbraakwerende beglazing? Vraag dan een offerte aan.

Gehard glas

Gehard glas is door de glazenmaker tijdens het productieproces extra gehard. Men verhit en koelt het snel af, waardoor er interne spanningen in het raam ontstaan die het sterk en stootvast maken. Gehard glas is daardoor erg veilig, maar niet inbraakwerend. Gehard glas valt bij impact in kleine stukjes uit elkaar. Er ontstaan dan geen gevaarlijke glasscherven, wat bij een standaard raam wel het geval is. Gehard glas is verplicht bij ramen, deuren en schuiframen waarbij het raam doorloopt tot het vloerniveau. Dit veiligheidsglas voorkomt wonden wanneer er iemand door het raam zou lopen of vallen. Het veiligheidsglas wordt veel gebruikt bij bijvoorbeeld zijruiten van auto’s, douchecabines en binnendeuren.

gewapend glas

Gewapend glas

Een gewapende ruit, ook wel bekend als draadglas, bestaat uit een enkele of dubbele laag, waarin metaalgaas is verwerkt. U herkent het veiligheidsglas aan het (meestal) vierkante rasterpatroon. Bij het inslaan van het ruit breekt het niet in stukjes. De glasscherven worden bij elkaar gehouden door het metalen draadraster. Dit zorgt ervoor dat gewapend glas veilig is en inbraakwerend. Dit veiligheidsglas wordt veel gebruikt in toegangsdeuren van openbare gebouwen of woningcomplexen. Er zijn verschillende soorten gewapend glas: bijvoorbeeld Engels, brute en spiegel. De verschillen tussen deze soorten gewapend glas zitten in de graad van transparantie en de afwerking. Onze glazenmaker en glashandel helpt u graag bij de keuze.

Kogelvrij glas

Gelaagd kogelwerend veiligheidsglas, vaak een kogelvrij ruit genoemd, is samengesteld uit minstens drie glasplaten. Deze glasplaten heeft men samengevoegd door middel van verschillende kunststof bindtussenlagen. Een ruit is pas kogelwereld als het aan een certificering voldoet. De eisen daarvoor staan in de Europese Norm 1063. Hier wordt een kogelvrij ruit opgedeeld in negen klassen. Hoe hoger de dreiging, hoe hoger de klasse en dikker de ruit. Dit varieert gemiddeld van 14 tot 88 mm per vierkante meter. Kogelvrij glas is uiteraard kogelwerend, maar het heeft nog meer voordelen. Denk aan het akoestisch comfort, thermisch comfort en bescherming tegen UV-straling. U kunt een kogelvrij raam gewoon bij de glazenmaker of glashandel bestellen.

gehard glas

Prijzen

Wat is de prijs van een gelaagd, gehard, gewapend of kogelvrije ruit? De vanaf-prijzen die de glazenmaker veelal rekent bij gelaagd glas liggen rond de €45,- voor de eenzijdige variant en €85,- bij de tweezijdige variant. De kosten van gelaagd glas met extra folie zijn gemiddeld €105,- per vierkante meter. Gehard glas is beschikbaar vanaf €45,- per vierkante meter. De vanaf-prijs van draadglas is €45,- per vierkante meter. De prijs van een kogelvrij ruit is moeilijk in te schatten, aangezien er erg veel varianten zijn. De prijzen die de glazenmaker of de glashandel hanteert zijn uiteraard sterk afhankelijk van het type veiligheidsglas.

inbraakwerend glas

Besparen door te vergelijken

Wilt u er zeker van zijn dat u veiligheidsglas aanschaft tegen de best mogelijke prijs? Dan doet u er verstandig aan offertes aan te vragen via Moersteeglas. Wij vormen een netwerk van specialisten, na uw offerteaanvraag krijgt u dus meerdere offertes toegestuurd. Zo kiest u zelf de glazenmaker of glashandel die het beste bij uw wensen past. Een gelaagd, gehard, gewapend of kogelvrij/kogelwerend raam, voor een aantrekkelijke prijs. Vul snel het contactformulier in en schakel onze glazenmaker en glashandel in. Ontdek de mogelijkheden en bescherm uzelf tegen ongevallen in en rondom huis.