Gelaagd glas op maat?

Bespaar op de kosten voor gelaagd glas!

Start uw gratis offerteaanvraag!
gelaagd glas

Gelaagd glas

Een ongeluk zit in een klein hoekje, maar u moet er toch niet aan denken dat er iets of iemand door uw ramen valt. Door de scherven ontstaan er levensgevaarlijke situaties, die u met behulp van veiligheidsglas kunt voorkomen! Met gelaagde beglazing is de kans op een kapotte ruit maar erg klein en mocht het toch gebeuren dat de ruit barst, dan komen er geen scherven vrij zodat de kans op een verwonding nihil is. Wilt u uw dubbel- of enkele beglazing vervangen door een gelaagde glasplaat op maat voor een veilig en inbraakwerend resultaat? Neem dan contact met ons op. Wij zijn een netwerk van glaszetters door heel Vlaanderen. Via ons contactformulier vraagt u eenvoudig meerdere, vrijblijvende offertes aan. Vergelijk deze zelf op prijs en aanbod en kies de glaszetter die het best bij u past!

gelaagd glas

Veilig & inbraakwerend

Gelaagd- lijkt misschien op dubbel glas, maar steekt net even anders in elkaar. Gelaagd glas, wat is dat eigenlijk? Het is, in tegenstelling tot dubbel glas, een veiligheidsglas. Hierbij is de glasplaat dubbel, met een kunststof laagje tussen de platen. Bij het maken van veiligheidsglas wordt het raam zodanig verwarmt dat het kunststof versmelt met het glas. Dit is de reden dat gelaagd glas zo sterk en inbraakwerend is: het kunststof laagje houdt de glasplaten stevig op elkaar. Mocht het raam door één of andere reden toch breken, dan verschijnt er enkel een barst of ster. Het glas zal niet uit elkaar spatten. Daardoor is het inbraakwerend en is de kans op verwondingen klein.

isolatiewaarde gelaagd glas

Isolatiewaarde

Als u nieuwe beglazing op maat wilt laten plaatsen om kosten op uw energierekening te besparen, dan is het natuurlijk van belang dat de glasplaat een hoge isolatiewaarde heeft. Wanneer u gelaagd glas laat plaatsen, dan bent u verzekerd van een uitstekende isolatiewaarde. Zeker vergeleken met een enkele glasplaat! Behalve standaard gelaagd glas heeft u ook de keuze uit een ruim assortiment gelaagd isolatieglas. Hierbij is de isolatiewaarde nog hoger, waardoor u extra bespaart op uw energierekening. Als bijkomend voordeel heeft u bij dubbel gelaagd glas op maat minder last van geluiden van buiten. Door het vervangen van enkel- met dubbel of gelaagd glas bespaart u op jaarbasis al snel tot €260,-.

diktes gelaagd glas

Diktes & opties

In gelaagd dubbel glas kan niet worden gesneden, daarom wordt het geheel op maat geleverd. Bij het bestellen van gelaagd veiligheidsglas op maat heeft u de keuze uit verschillende diktes en opties. De diktes hebben met name invloed op de isolatie, maar dunnere glazen zijn net zo inbraakwerend. Een gelaagd glas 44.2 bestaat uit een glasplaat van 4 millimeter, folie van 2 millimeter gevolgd door een tweede glasplaat van 4 millimeter. Gelaagd glas 33.1 is met glasplaten van 3 millimeter iets dunner, maar niet minder inbraakwerend. Daarnaast kan veiligheidsglas op maat met verschillende afwerkingen geleverd worden. U kunt kiezen uit helder of mat veiligheidsglas met meerdere rand afwerkingen.

veiligheidsglas verplicht

Wanneer is gelaagd glas verplicht?

Dat dubbel veiligheidsglas sterk en inbraakwerend is, is duidelijk. Daarom wordt het vaak gebruikt op openbare plekken, zoals bushaltes. Maar is deze glasplaat voor particulieren ook verplicht? Volgens de wet bent u inderdaad verplicht om veiligheidsglas op maat te plaatsen als uw raam doorloopt tot minimaal 90 centimeter boven de grond. Daarnaast zijn er nog een aantal andere locaties waar dubbel veiligheidsglas verplicht is. Denk aan balustrades en overige glazen afscheidingen. Dit is voor de veiligheid voor u en uw eventuele kinderen of huisdieren. Ook bij dakbeglazing is het gebruik van gelaagd glas verplicht. Denk hierbij aan serres of overkappingen.

gelaagd gehard glas

Verschil gelaagd en gehard glas

Zowel gehard als gelaagde beglazing is inbraakwerend veiligheidsglas. Toch zijn beide soorten verschillend. Gehard veiligheidsglas wordt bij de productie enorm opgewarmd. Als de glasplaat op knappen staat wordt het snel afgekoeld. Deze methode zorgt ervoor dat gehard glas enorm sterk is en bijna niet kapot te krijgen. Mocht het toch stuk gaan, dan valt het in duizenden gladde stukken. De kans op verwondingen is dan, net als bij gelaagd veiligheidsglas, nihil. Zowel gelaagd als gehard veiligheidsglas is dus enorm sterk en veilig. Wanneer u specifiek op zoek bent naar een glassoort die inbraakwerend is, is gelaagd veiligheidsglas een betere keuze.

gelaagd glas plaatsen

Gelaagd glas plaatsen

Wanneer u graag dubbel veiligheidsglas in uw woning laat plaatsen, dan is dat vaak vanwege uw eigen veiligheid. Er zijn daarom verscheidene redenen waarom u het plaatsen van de glasplaat over moet laten aan een professioneel glaszetter. Een glaszetter heeft het juiste gereedschap en weet precies wat hij doet. De nieuwe beglazing zit in no-time in uw ramen. U bent verzekerd van een inbraakwerend resultaat. Vindt u het plaatsen van de nieuwe beglazing een leuke uitdaging? Houd er dan rekening mee dat de garantie van uw veiligheidsglas op maat vaak vervalt als u deze zelf zet. Mocht de ruit na het plaatsen gaan lekken, dan heeft u hier enkel garantie voor als het is geplaatst door een erkend glaszetter.

prijs glasplaat gelaagd

Prijzen

De prijs voor een glasplaat op maat is logischerwijs afhankelijk van het formaat en de diktes die u bestelt. Ook hebben de verschillende afwerkingen betrekking op de prijs. Matte glasplaten kosten meer dan heldere. Het veiligheidsglas komt in verschillende diktes. Glazen met de code 33.1 hebben glasplaten met diktes van 3 millimeter, gescheiden door 1 millimeter folie. Hiervoor ligt de prijs per m2 rond de €20,-. Heeft u voor uw privacy graag een matte afwerking? Dan betaalt u hier dubbel voor: €40,- per m2. Glasplaten met de code 88.2 bestaan juist uit twee glasplaten met diktes van 8 millimeter en 2 millimeter folie. Hiervoor betaalt u gemiddeld €80,- per m2.

gelaagd glas prijzen

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bij lage ramen of balustrades is veilige beglazing onmisbaar. Voor uw eigen veiligheid en dat van uw kinderen en huisdieren. Als u op deze locaties momenteel nog steeds dubbel- of enkele beglazing heeft zitten, dan is het geen slecht idee om deze zo snel mogelijk te vervangen. Gelaagde glazen zijn niet alleen erg sterk, maar werken ook inbraakwerend en hebben een hoge isolatiewaarde. De prijzen voor het vervangen van uw beglazing kan echter per aanbieder onwijs verschillen. Vul daarom snel ons contactformulier in. In plaats van één prijsopgave krijgt u meerdere vrijblijvende offertes van aanbieders uit uw regio. Deze vergelijkt u zelf op prijs en aanbod zodat u er zeker van bent dat u niets teveel betaalt!