Glazenmaker in Steenokkerzeel nodig?

Vergelijk gratis glaswerken offertes en bespaar!

Gratis offertes vergelijken!

Glashandel Steenokkerzeel

Bij een glashandel in Steenokkerzeel heeft u de keuze uit veel verschillende glassoorten. Als u uw beglazing wilt vervangen of repareren, dan stuurt de glashandel een ervaren vakman naar u toe. Zo weet u zeker dat het glas correct geïnstalleerd is. Wilt u besparen op de kosten?

Start gratis offerteaanvraag!

U ontvangt hierna gratis offertes van glashandels in uw regio. Kies de glaszetter met het beste aanbod om zo tot wel 40% op de kosten te besparen.

We vertellen u graag meer over de werkzaamheden die glazenmakers uitvoeren. U leest wat een glaszetter doet en waarom het altijd verstandig is hiervoor een vakman in te schakelen. Natuurlijk krijgt u op deze pagina ook een beeld van de gemiddelde prijzen en krijgt u handige bespaartips.

Glasschade? 24/7 Spoedservice!

Heeft u glasschade? Schakel dan zo snel mogelijk een glazenmaker uit Steenokkerzeel in voor een reparatie. Met de 24/7 glasservice komt een glaszetter zo snel mogelijk naar u toe: ook in de weekenden en avonduren. Wilt u gebruik maken van deze spoedservice? Vraag dan direct gratis offertes aan!

Het voordeel van de spoedservice is dat uw kapotte ruit direct vervangen wordt. De glashandel levert namelijk heel veel verschillende glassoorten direct uit voorraad. Blijkt dat de glazenmaker toch niet een ruit met de juiste afmetingen heeft? Dan maakt hij het glas dicht met een voorzetraam: op die manier verliest u geen warmte en hoeft u niet bang te zijn voor vandalisme of inbrekers.

glashandel Steenokkerzeel

Glaswerken: wat doet een glazenmaker?

Glazenmakers voeren verschillende glaswerken in Steenokkerzeel uit. De drie belangrijkste werkzaamheden zijn het plaatsen, vervangen en repareren van uw beglazing. Hierbij geven de vakmannen natuurlijk een persoonlijk advies, zodat u verzekerd bent van de beste glassoort voor uw situatie.

Hieronder leest u meer over de belangrijkste glaswerken. Bent u op zoek naar een glashandel in de buurt? Vergelijk dan gratis offertes en bespaar bovendien tot wel 40% op de kostprijs!

Glas plaatsen

Het plaatsen van glas is één van de belangrijkste glaswerken in Steenokkerzeel. Hierbij hebt u de keuze uit heel veel verschillende glassoorten. Vooral dubbel glas, HR-glas en veiligheidsglas zijn populair. Het is belangrijk dat de glasplaat correct geïnstalleerd wordt. Gebeurt dit niet, dan is er de kans op een lek, waardoor de ruit barst.

Het is dus belangrijk om glas te laten plaatsen door een glazenmaker!

De vakman snijdt eerst de kitrand los en verwijdert dan de glaslatten. Dit maakt het mogelijk om de ruit met een grote zuignap uit het kozijn te verwijderen. Als de sponning schoon is plaatst hij de nieuwe ruit op steunblokjes en zet hij de glaslatten terug. Hierna kit hij het geheel netjes voor u af.

Een voordeel van het inhuren van een vakman, is dat u in veel gevallen verzekerd bent van een goede garantie op plaatsing en montage. Mocht er dus toch schade ontstaan, dan komt de glazenmaker dit kosteloos voor u herstellen.

Glas vervangen

Gebroken glas moet vervangen worden. Maar er zijn nog meer redenen om ervoor te kiezen uw glas in huis te vervangen. Een glashandel biedt namelijk veel verschillende glassoorten aan. Misschien wilt u de isolatiewaarde van uw woning verhogen en bent u daarom geïnteresseerd in isolatieglas. Of wellicht wilt u juist de veiligheid vergroten en vervangt u uw dubbel glas liever met veiligheidsglas.

Een glazenmaker komt bij u langs en meet het raam voor u op. Omdat de glashandel veel glassoorten op voorraad heeft, hoeft u nooit lang te wachten op uw nieuwe beglazing.

glas vervangen

Glasreparatie

Bij glasschade raden we aan om met spoed een glaszetter uit Steenokkerzeel in te schakelen. Deze komt zo snel mogelijk uw glas repareren. Bij lichte schade, zoals glasbreuk van een paar centimeter, is het een optie om dit te laten repareren met hars. Toch wordt dit in de praktijk nauwelijks gedaan. U blijft de schade namelijk zien, en het herstelt de isolatiewaarde niet. Ook bestaat er nog steeds het risico dat de glasplaat verder scheurt bij grote temperatuurverschillen en dat er uiteindelijk condens tussen de glasplaten ontstaat.

Wat wordt er dan gedaan bij glasschade?

In de meeste gevallen zal de glazenmaker aanraden om de ruit volledig te vervangen. U hebt hierbij natuurlijk weer de keuze uit verschillende glassoorten. De vakman geeft u hierbij een persoonlijk advies.

Glazenmaker uit Steenokkerzeel inschakelen?

Vergelijk gratis offertes en vind snel een glaszetter bij u in de buurt!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost dubbel glas?

Eén van de glassoorten die een glashandel in Steenokkerzeel aanbiedt is dubbel glas. Standaard dubbel glas kost ongeveer €65,- per m² en is de goedkoopste optie. Dit wordt alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt, omdat het een relatief slechte isolatiewaarde heeft van 2,8 W/m²K. Hoe hoger deze waarde, des te slechter de isolatie.

De meeste mensen kiezen daarom voor isolatieglas. HR+ glas kost gemiddeld €75,- per m² en heeft een isolatiewaarde van ongeveer 1,6 W/m²K. Hoe lager deze waarde, hoe beter: maar ook hoe hoger de prijs. Tegenwoordig is HR+ beglazing de meest standaard optie: dit kost ongeveer €90,- per m² en heeft een isolatiewaarde van 1,1 W/m²K. Een laatste optie is HR+++ of triple glas. Dit kost €165,- per m² en heeft een isolatiewaarde van ongeveer 0,5 W/m²K.

Dubbel glas: prijs per m²

Type glas Prijs per m²*
Dubbel glas €65,- per m2
HR+ €75,- per m2
HR++ €90,- per m2
HR+++ €165,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montage. Vraag gratis offertes aan om te besparen!

Is uw woning ouder dan 10 jaar? Goed nieuws: u betaalt over de glaswerken slechts 6% btw! Een belangrijke voorwaarde is dat het gaat om een privéwoning, en niet een bedrijfspand.

dubbel glas

Factoren die de kostprijs bepalen

De totale kostprijs van glaswerken worden bepaald door verschillende factoren.

 • Type glas: u hebt de keuze uit heel veel verschillende glassoorten. Sommige soorten zijn duurder dan andere. Met de keuze voor de beglazing hebt u dus een grote invloed op de kostprijs.
 • Spoed: als u gebruik maakt van de spoedservice dan betaalt u een spoedtoeslag. Hoe hoog deze toeslag is, verschilt per glazenmaker.
 • Arbeidskosten: de tarieven van verschillende glazenmakers verschillen enorm.
 • Voorrij- en afvoerkosten: als u een glashandel inschakelt, houd er dan rekening mee dat u voorrijkosten betaalt. De hoogte hiervan verschilt per bedrijf.
 • Inmeten: laat u uw nieuwe glasplaten inmeten? Hiervoor betaalt u extra, maar dan weet u wel zeker dat het glas op maat perfect past.

Uurtarief glazenmaker

Gemiddeld ligt het uurtarief van een glazenmaker in Steenokkerzeel tussen de €30,- tot €45,-. Dit is natuurlijk nog exclusief materiaalkosten en eventueel voorrijkosten. Houd er dus rekening mee dat de arbeidskosten per glaszetter enorm kunnen verschillen. Dit verschil heeft onder meer te maken met ervaring en de locatie van het glas: glas plaatsen op de begane grond is bijvoorbeeld goedkoper dan op een eerste, tweede of zelfs derde verdiep.

Zoekt u een goedkope glaszetter? Vergelijk dan gratis offertes en kies zelf voor de vakman met de scherpste prijs.

Besparen op de kosten van uw nieuwe beglazing?

Vind snel een goedkope glashandel bij u in de buurt en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken!

Dubbel glas Steenokkerzeel: de voordelen

Dubbel glas in Steenokkerzeel heeft ten opzichte van enkel glas een groot voordeel: de isolatiewaarde is een stuk beter, waardoor u minder warmte verliest. Dit zorgt allereerst voor een hoger wooncomfort, omdat u het minder koud heeft. Ten tweede daalt hierdoor uw energierekening.

Met dubbel isolatieglas bespaart u tot wel €450,- per jaar ten opzichte van enkel glas!

Hierdoor verdient u de investering uiteindelijk weer terug. Bovendien stijgt de woningwaarde van uw huis als u ervoor kiest om het enkel glas te vervangen door dubbel glas. Zo verdient u een deel van de investering nogmaals terug als u het huis in de toekomst verkoopt! Kies in dat geval wel voor dubbel isolatieglas, ook wel HR-glas genoemd. Dit is verkrijgbaar in verschillende soorten: HR, HR+, HR++ en zelfs HR+++! De plusjes geven aan in welke mate het raam isoleert. Besparen op dubbel glas? Start nu uw gratis offerteaanvraag en bespaar tot wel 40% op de kosten!

Glas plaatsen: welke soorten zijn er?

Bij het plaatsen en vervangen van ruiten heeft u de keuze uit heel veel verschillende glassoorten. Een vakman geeft u hierin een persoonlijk advies, zodat u zeker weet wat voor u de juiste keuze is. Vakman inschakelen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en vind een glazenmaker uit uw regio!

Hieronder staat een overzicht van de meest voorkomende glassoorten:

 • Enkel glas: dit bestaat uit één glasplaat. Dit wordt nauwelijks nog gebruikt: eigenlijk alleen nog in de vervangingsmarkt. Lees op deze pagina meer over enkel glas!
 • Dubbel glas: hierbij zijn er twee glasplaten met een spouw gevuld met stilstaande lucht. Hierdoor stijgt de isolatiewaarde. Toch is dubbel glas inmiddels al zo verouderd dat het ook alleen nog in de vervangingsmarkt gebruikt wordt. Dit kost ongeveer €65,- per m².
 • Isolatieglas: HR-beglazing heeft een warmtewerende coating en de spouw is gevuld met argongas. Hierdoor isoleert het uitstekend. De prijzen voor isolatieglas lopen uiteen van ongeveer €75,- tot €165,- per m².
 • Gehard glas: dit is een type veiligheidsglas dat moeilijk kapot te slaan is. Mocht het onverhoopt toch breken, dan valt het uiteen in duizenden gladde stukjes waardoor niemand zich kan verwonden. Voor gehard glas betaalt u ongeveer €45,- per m².
 • Draadglas: twee glasplaten worden samengehouden door een metalen raster. Dit voorkomt inbraak. De prijs voor draadglas start rond de €80,- per m².
 • Zonwerend glas: deze beglazing is voorzien van een zonwerende coating, waardoor zonlicht weerkaatst wordt. Het houdt het licht niet tegen, maar zorgt wel voor minder warmte.
 • Brandwerend glas: dit is verkrijgbaar in verschillende gradaties, zodat de beglazing het 30, 60 of zelfs 120 minuten volhoudt bij extreme hitte. Hierdoor heeft u bij brand de mogelijkheid het pand veilig te verlaten.
 • Glas in lood: hierbij worden verschillende kleuren glas in een loden profielen geplaatst. Hierdoor ontstaat een sierlijk resultaat.

glaswerken Steenokkerzeel

Glaszetter kosten

De kosten van glaswerken zijn voor een groot deel afhankelijk van de materiaalkosten. Enkel glas is goedkoop: dit kost gemiddeld €25,- per m². Wilt u liever een hogere isolatiewaarde, dan raden we aan om in ieder geval te investeren in isolatieglas. Dit is al verkrijgbaar vanaf gemiddeld €75,- tot €165,- per m².

Veiligheidsglas zoals gelaagd- en gehard glas is al verkrijgbaar vanaf €45,- per m². Dit wordt veel gebruikt in buitendeuren, om inbraak tegen te gaan. Wilt u liever draadglas plaatsen om inbraak tegen te gaan, houd dan rekening met prijzen vanaf €80,- per m².

Glashandel: prijzen

Glassoort Prijs per m²*
Enkel glas €25,-
Dubbel glas €65,-
Isolatieglas €75,- tot €165,-
Gelaagd glas Vanaf €45,-
Gehard glas Vanaf €45,-
Draadglas Vanaf €80.-
Glas in lood Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Besparen? Vergelijk gratis offertes.

Glashandel gezocht? Vraag gratis offertes aan!

Vergelijk de verschillende glashandels en kies voor de vakman met het beste aanbod.

Gratis offertes vergelijken

Wanneer glas vervangen?

Er wordt nog vaak gedacht dat het vervangen van glas alleen nodig is bij glasschade: dit is niet het geval! Het vervangen van uw ruiten heeft namelijk nog andere voordelen, zoals een hogere woningwaarde en een betere isolatiewaarde. Vindt u het ’s winters vaak koud of hebt u het gevoel dat er kou van de ramen afstraalt, dan is het plaatsen van bijvoorbeeld isolatieglas zeker het overwegen waard.

Dit zijn de belangrijkste redenen om uw glas te vervangen:

 • Glasschade
 • Isolatiewaarde vergroten
 • Woningwaarde verhogen
 • Veiligheid verbeteren

Glazenmaker Steenokkerzeel: waarop letten bij inschakelen?

Wilt u een glazenmaker uit Steenokkerzeel inschakelen? Wij begrijpen dat u verzekerd wilt zijn van een goede kwaliteit, maar tegelijkertijd liever niet de hoofdprijs wilt betalen. We geven u daarom graag een paar tips, zodat u weet waar u op moet letten bij het inschakelen van een glashandel.

Glaszetter gezocht? Start nu uw gratis offerteaanvraag, zodat u zo spoedig mogelijk de prijsopgaven ontvangt van glashandels in uw regio.

Tarieven glazenmakers

We raden u aan om in ieder geval te kijken naar de tarieven van de glazenzetters. Het uurtarief ligt gemiddeld tussen de €30,- tot €45,-: dat is een verschil van wel €15,- per uur! Het hoeft helemaal niet te betekenen dat een hoger tarief een betere kwaliteit garandeert. Kijk naar de tarieven en welke kosten hierbij inbegrepen zijn. Komen er bijvoorbeeld nog voorrijdkosten overheen of zitten deze bij de kostprijs inbegrepen? Zo bent u verzekerd van het beste aanbod.

glazenmaker Steenokkerzeel

Garantievoorwaarden

Bij glaswerken is het fijn als u een goede garantie heeft. Wat gebeurt er als er toch een lek ontstaat in uw nieuwe raam? Zijn de herstelkosten dan voor u of voor de glashandel? Het kan natuurlijk voorkomen dat een goedkope glaszetter minder goede garantievoorwaarden heeft dan een duurdere glazenzetter. Vraag uzelf dan af wat u belangrijk vindt. Check ook even wanneer u garantie heeft en onder welke voorwaarden niet.

Hoe snel ter plaatse bij spoed?

Bij schade is het fijn als een glaszetter zo snel mogelijk ter plaatse is. Kies in dat geval voor een glashandel in de buurt en het liefst eentje die heel veel verschillende glasplaten op voorraad heeft. Hoe dichterbij de glashandel: hoe sneller de vakman ter plaatse is.

Geeft de glashandel aan dat er pas morgen of zelfs na het weekend een vakman bij u langs kan komen? Dan is het slim om te kiezen voor een ander bedrijf dat wél direct bij u langskomt.

Meest recente aanvragen:

HR++ glas plaatsen inLeuven
Goedkope glazenmaker in Vilvoorde
Glas geplaatst in Dilbeek
Glas vervangen in Halle
Glas reparatie in Grimbergen
Dubbel glas plaatsen in Sint-Pieters-Leeuw
Glas op maat maken in Tienen
Draadglas plaatsen in Zaventem
Goedkope glashandel in Asse
Goedkope glaszetter in Aarschot

Handige bespaartips!

Goedkope glaszetter gezocht? Er zijn verschillende manieren waarmee u de kosten zo laag mogelijk houdt. Kies bijvoorbeeld voor goedkope materialen en schakel de vakman met de beste prijs in. Maar er zijn nog meer manieren om te besparen op de kosten!

Zo bespaart u op de kostprijs van glaswerken:

 • Kies voor een goedkope glassoort, of beglazing met een goede prijs-kwaliteitverhouding.
 • Voor eventuele voorbereidende werken zelf uit, zoals het schoonmaken van het kozijn en het verwijderen van houtrot.
 • Ga voor een glashandel bij u in de buurt en houd zo de voorrijkosten laag.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere glazenmakers en kies de vakman met de scherpste prijs.

Verzekerd bij glasbreuk?

In veel gevallen valt glasbreuk onder de basisdekking van uw brandverzekering. Hoewel het afsluiten van een brandverzekering niet verplicht is, eisen veel banken en andere hypotheekverstrekkers dat u deze verzekering afsluit als voorwaarde voor de hypothecaire lening.

Hoe hoog de schade is die gedekt wordt, is afhankelijk van uw verzekeraar. Kleine schade, zoals afschilveringen en krassen worden niet gedekt. Bij schade waarbij glasscherven ontstaan wel. Niet alleen glasbreuk in buitenramen wordt vergoed, ook schade aan interieurglas is verzekerd in uw brandverzekering.

Premies glas: welke mogelijkheden zijn er?

Als u investeert in isolatieglas dan is het mogelijk om een mooie premie aan te vragen. Hiermee krijgt u een deel van de kosten weer terug! Bij de netbeheerder krijgt u een premie van €10,- per m² als u investeert in HR-glas. Bovendien krijgt u een totaalrenovatiebonus als u hiernaast nog investeert in minimaal twee andere energiebesparende maatregelen.

Een andere premie die u eventueel kunt aanvragen is de overkoepelende renovatiepremie. Deze vraagt u aan als uw huis minimaal 30 jaar oud is en u ook het schrijnwerk vervangt. Deze premie bedraagt 20% of 30% van uw totale investering. Meer weten? Op vlaanderen.be leest u over alle premies die u voor glaswerken kunt aanvragen.

glaszetter Steenokkerzeel

Glashandel Steenokkerzeel gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Voor het plaatsen, vervangen en repareren van beglazing schakelt u best een vakman in. Zo profiteert u van een goede garantie en weet u bovendien zeker dat de glasplaat correct geplaatst is. Hierdoor bent u verzekerd van de hoogste isolatie! Op zoek naar een glashandel in Steenokkerzeel?

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u meerdere offertes van glazenmakers in uw regio. Kies de glashandel met de scherpste prijzen om tot wel 40% op de kosten te besparen. Deze offerteaanvraag is gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast!

Gratis offertes vergelijken