Erkend glazenmaker uit Mechelen. Scherpe prijzen!

Vraag een offerte aan via het onderstaande formulier, vergelijk vrijblijvend offertes en bespaar op uw investering!

Glashandel Mechelen

Glashandel Mechelen

Er zijn diverse klussen waarvoor u de glaswerken experts van een glashandel bij u in de buurt kunt inschakelen. Zij kunnen u onder andere van dienst zijn bij het herstellen van glasschade, het vervangen van enkel door dubbel glaswerk, of het plaatsen van een op maat gemaakt glas-in-lood paneel. Wilt u weten wat een glazenmaker uit ons netwerk in Mechelen voor u kan beteken op het gebied van beglazing? Aarzel dan niet om u met ons in verbinding te stellen via het contactformulier. Wij zorgen ervoor dat u spoedig meerdere offertes krijgt toegestuurd, welke u zelf met elkaar kunt vergelijken op basis van prijzen.

Erkende glazenmaker

Schakelt u een glazenmaker uit ons netwerk in Mechelen in? Dan garanderen wij dat u altijd snel en vakkundig bij de glaswerken zult worden geholpen. De medewerkers van onze glasservice zijn allen uitstekende gediplomeerd en hebben een ruime ervaring. Dit betekent dat zij u zowel kunnen helpen bij glasherstel als bij het plaatsen van interieurglas, of het geven van informatie over hoogrendementsglas en andere Thermopane beglazing. Wij verzekeren u bovendien dat onze hulp altijd op maat is. Afhankelijk van uw wensen zullen wij de volledige glaswerken klus voor u uitvoeren, of enkel een deel daarvan. Wij werken bovendien met een gegarandeerd aantrekkelijk uurtarief.

Gratis offertes vergelijken

Werkzaamheden:

Welke verdieping?Gratis - Vrijblijvend


glazenmaker Mechelen

24/7 glasservice

Het ontstaan van glasbreuk gebeurt vrijwel altijd onverwacht en is zeer vervelend. Wij hebben daarom een speciale glasservice in het leven geroepen. Via de glasservice is altijd een ervaren glazenmaker uit Mechelen bereikbaar, die indien nodig met spoed naar u toe kan komen om de schade te herstellen. Als er veel schade is, dan kan de glazenmaker ervoor kiezen om een tijdelijke oplossing te bieden, waarna hij de volgende dag terugkeert om de klus af te handelen. Alleen medewerkers van een erkende glashandel zijn bij de glasservice betrokken.

glasschade Mechelen

Glas vervangen bij glasbreuk

Zodra er glasbreuk is ontstaan is het handig om direct de beglazing te laten vervangen. Heeft u tot die tijd altijd een enkel raam gehad? Dan is het wenselijk om na de glasschade dubbel isolatieglas te laten plaatsen. Dit zal zorgen voor een betere isolatie, en brengt maar een iets hogere prijs met zich mee. Is er bij het interieurglas een breuk opgetreden? Dan is het verstandig om dit te laten controleren door een glazenmaker uit Mechelen, om het risico op snijwonden te voorkomen. Het is verstandig om na de glasschade overal foto’s van te maken voor de verzekering.

isolatieglas Mechelen

Dubbel glas plaatsen

Wij gaven al aan dat een enkel glasraam tegenwoordig beter vervangen kan worden door dubbel glaswerk. Het vervangen van een enkel door een dubbel raam is relatief ingewikkeld, en kunt u daarom het beste overlaten aan een glaswerken specialist van een glashandel uit de regio. De medewerker van een glashandel kan u adviseren over de voor- en nadelen van Thermopane en hoogrendementsglas, en heeft kennis van de voorwaarden voor het plaatsen. Dankzij het een dubbel raam profiteert u van een lagere energiefactuur.

driedubbel glas Mechelen

Driedubbel glas

Naast standaard thermopane dubbel isolatieglas bestaat er ook driedubbel glaswerk. De term driedubbel staat voor het feit dat er bij deze glassoort gebruik is gemaakt van drie glasplaten. Het driedubbel isolatieglas biedt een zeer hoge isolatiewaarde, en is daarmee geschikt voor energieneutrale en energiezuinige woningen in Mechelen. Wilt u gewoon uw pand beter isoleren? Dan is een driedubbel raam niet nodig. De kosten hiervoor zijn aanzienlijk hoger dan de standaard dubbel variant, terwijl de grotere isolatiewaarde niet opweegt tegen deze prijzen.

hoogrendementsglas Mechelen

Hoogrendementsglas

Bij vrijwel elke glashandel en glazenmaker uit Mechelen bent u aan het juiste adres voor hoogrendementsglas. Hoogrendementsglas is een speciale soort dubbel isolatieglas, dat zorgt voor een zeer hoge isolatiewaarde. Dankzij het hoogrendementsglas wordt het mogelijk om jaarlijks tot wel honderden euro’s te besparen op de stookkosten. Doordat de Vlaamse overheid veel aandacht besteedt aan duurzaamheid, bieden zijn bovendien diverse premies aan voor energiezuinige maatregelen. Vraag bij de gemeente uit Mechelen naar deze premies en de bijbehorende voorwaarden.

dubbel glas Mechelen

HR++ glas

Een andere term voor hoogrendementsglas is HR++ beglazing. Het heeft deze naam omdat HR++ ramen bestaan uit twee glasplaten met daartussen een isolatiegas. Dit isolatiegas houdt de luchtconvectie tegen, waardoor er minder warmte verloren gaat. Een nog betere vorm van HR++ beglazing is HR+++ isolatieglas. Een glazenmaker uit Mechelen kan voor u de HR++ ramen aanbrengen. Omdat dit soort beglazing op maat wordt gemaakt is hij niet direct verkrijgbaar bij de glashandel. Houdt dus rekening met een besteltijd van enkele dagen.

brandwerende beglazing

Brandwerend glas

Wilt u uzelf of uw bezittingen extra tegen brand beschermen? Dan is een brandwerend glasraam een interessante optie. Openbare gebouwen, zoals ziekenhuizen en bibliotheken bevatten al vaak dergelijke ramen. Vandaag de dag zien we het ook steeds meer bij reguliere bedrijfspanden en zelfs bij particulieren thuis. Een brandwerend glasraam zorgt ervoor dat een eventuele brand zich lastig kan uitbreiden. Afhankelijk van het type houdt het glasraam het vuur 30 tot 60 minuten tegen. Het is verkrijgbaar als enkel, gelaagd en isolatieglas. Het glasraam is voorzien van een speciale coating.

zonwerende beglazing plaatsen

Zonwerend glas

Kunt u zich zomers ook zo ergeren aan het feit dat het bloedheet wordt in uw pand? Dan is een zonwerend ruit een goede oplossing. “En zonwering dan?’’ zult u misschien denken. Dat is natuurlijk ook een oplossing, maar u sluit dan wel uw pand volledig af. Het grote voordeel van een zonwerend glasraam is dat u wel het licht binnenkrijgt, maar geen last heeft van de warmte. De glazenmaker uit ons netwerk plaatst het voornamelijk bij grote raampartijen en dakramen op de zuidkant.

Maak vrijblijvend kennis met ons!

Ons netwerk verhelpt jaarlijks meer dan 4500 glasschades. Hoe mogen wij u van dienst zijn?

Glaszetter Mechelen
glas vervangen Mechelen

Glas-in-lood

Glas-in-lood is een glassoort die de medewerkers van onze glashandel regelmatig plaatsen in Mechelen. Het grote voordeel van glas-in-lood is dat dit altijd op maat wordt gemaakt. Dit betekent dat u bij de glazenmaker uw wensen voor budget en uitstraling kunt doorgeven. Zo krijgt u altijd een product op maat dat bij u past. Door glas-in-lood panelen creëert u een geheel unieke lichtinval bij uw woning of bedrijfspand. Het is afhankelijk van de hoeveelheid glasstukken dat onze glaszetter gebruikt hoe hoog de prijs wordt. Vooral bij oudere woningen komt u dit klassieke element tegen, wij renoveren oude glazen graag voor u.

brandwerend glas Mechelen

Gelaagd en gehard glas

Eén van de andere glassoorten die u bij vrijwel elke glashandel vindt is veiligheidsglas. Twee bekende varianten zijn gelaagd en gehard veiligheidsglas. Beide soorten zorgen ervoor dat de kans op glasschade een stuk lager wordt, en voorkomen tevens snijwonden. Dankzij het gelaagd en gehard veiligheidsglas is uw woning in Mechelen bovendien beter beschermd tegen een gelegenheidsinbraak. Een glazenmaker kan het veiligheidsglas snel en vakkundig voor u monteren. Ook voor schuifdeuren is veiligheidsglas een goede oplossing, en wordt aangeraden boven een enkele glasplaat.

veiligheidsglas Mechelen

Veiligheidsglas

Naast gehard en gelaagd glaswerk zijn er vele andere soorten veiligheidsglas. Eén van de vormen die u bij een glashandel in Mechelen kunt vinden is brandwerend veiligheidsglas. Dit bestaat uit twee glasplaten met daartussen een onzichtbaar schuim. Zodra er hoge temperaturen zijn, dan zal dit schuim zichtbaar worden, en kan het brand met wel 30 minuten vertragen. Tot slot biedt menig glazenmaker uit de regio ook doorvalveilig veiligheidsglas aan. Dit is met name geschikt voor interieurglas, bijvoorbeeld voor glazen deuren.

glaswerken Mechelen

Interieurglas

Interieurglas is een term die staat voor alle glaswerken in en om huis, met uitzondering van de ruiten. Deze glaswerken zorgen voor meer licht en ruimte in huis, en zijn in vele soorten en maten verkrijgbaar. Interieurglas dat u onder andere bij een glashandel uit ons netwerk kunt verkrijgen zijn glazen deuren, overloopbare vloeren, en lampen. Wist u dat interieurglas niet perse uit een heldere glasplaat hoeft te bestaan? Ook melkglas is een zeer populaire variant bij veel klanten uit Mechelen en wordt vaak toegepast bij voordeuren en binnendeuren.

enkel glas plaatsen

Enkel glas

Een enkel ruit wordt nog steeds veel gebruikt. Een enkel ruit noemt men ook wel floatglas. Tijdens de productie maakt men namelijk gebruikt van het floatprocédé. Dit houdt in dat men vloeibaar glas in een ondiep bad van gesmolten tin plaatst. Doordat het op het tin blijft drijven ontstaat er een vlakke glasplaat. Een enkel ruit is op maat verkrijgbaar in diktes van gemiddeld 2 tot 19 millimeter. Let wel: kiest u regulier floatglas dan is de beglazing ongehard. Dat houdt in dat u er voorzichtig mee om moet gaan.

draadglas plaatsen

Draadglas

Bijna elk bedrijfspand of fabriekshal is er mee uitgerust: draadglas. Een dergelijk ruit bestaat uit gaaswerk, veelal in een vierkant raster. Het valt onder veiligheidsglas aangezien het inbraakwerend is. Daarnaast valt de ruit bij een eventuele glasbreuk niet volledig uit elkaar. Draadglas wordt daarom nog veel op maat besteld. De experts uit ons netwerk plaatsen het veelvuldig in schuurtjes, voordeuren en ramen van opslagruimten. U heeft de keuze uit drie soorten: spiegeldraadglas (doorzichtig), bruteglas (half doorzichtig) en Engels draadglas (ondoorzichtig). Welke soort u ook kiest: ze zijn allemaal brandvertragend.

interieurglas Mechelen

Melkglas

Melkglas is een soort matglas dat een speciaal productieproces heeft ondergaan. Bij het maken van melkglas voegt een glazenmaker beenderas aan het mengsel toe. Hierdoor ontstaat een melkwitte kleur en zal de glasplaat ondoorzichtig worden. Het melkglas wordt veelal toegepast bij interieurglas. Onder andere lampenkappen, klokken en serviesgoed heeft melkglas als basis. Daarnaast past een glaszetter uit ons netwerk vaak melkglas toe bij badkamers, bijvoorbeeld als douchewand. Het aanbrengen van melkglas is over het algemeen duurder dan standaard matglas.

isolatieglas lek

Dubbel glas lek

Hebt u al lang een dubbel raam en ontstaat er steeds vaker condens aan de binnenzijde van de glasplaat? Dan kan het zijn dat de ruit lek is. Er zijn verschillende oorzaken aan te wijzen voor een lekke beglazing. Zo zijn onder andere materiaalmoeheid en fabricagefouten regelmatig genoemde oorzaken. Ook het uitdrogen van de kitranden zijn een mogelijke oorzaak voor de lekkage. De medewerkers van een glashandel uit Mechelen kunnen het lek verhelpen of zullen uw ruiten vervangen tegen aantrekkelijke prijzen. Vraag vrijblijvend meerdere offertes aan.

Bent u op zoek naar een glaswerken expert?

De experts uit ons netwerk helpen u bij glasbreuk of het plaatsen of vervangen van een dubbel ruit. Vraag vrijblijvend offertes aan.

glasbreuk Mechelen

Glasbreuk

Glassbreuk is regelmatig het gevolg van huis- tuin- en keukenongelukken: een bal door een ruit, een valpartij door één van de schuifdeuren, of een stoot tegen ander interieurglas. Het herstel van de glasbreuk is een intensief werk, en behelst meestal het monteren van nieuwe ramen door één van onze glaswerken professionals uit Mechelen. Kiest u ervoor om geen glashandel in te schakelen maar het werk zelf te doen? Dan moet u zeer nauwkeurig te werk gaan, omdat de garantie op het materiaal verdwijnt. Wij verzekeren u daarom ook van een snelle en vakkundige hulp bij alle glaswerken die wij uitvoeren.

glaswerken Mechelen

Glasplaat

Groot onderdeel van onze glaswerken is het op maat maken van glasplaten en het plaatsen en vervangen van deze platen. Een glasplaat is immers voor vele doeleinden geschikt. Bijvoorbeeld als interieurglas voor uw kast of tafel. Of als achterwand voor het keukenblad. De meeste gebruikte glassoort is de geharde variant, aangezien dit erg veilig is en veel minder snel breekt dan regulier floatglas. Een gehard ruit is tot wel vijf maal sterker dan floatglas. Daarnaast ontstaan er, bij een glasbreuk, geen scherpe scherven. U kunt een glasplaat in diverse vormen, maten en diktes bestellen. Benieuwd naar de kosten van een glasplaat op maat, of wilt u een glazenmaker bij u langs laten komen? Vergelijk dan vrijblijvend offertes.

dubbel glas Mechelen

Scherpe prijs voor glaswerken

Wilt u uw enkel glasraam laten vervangen door een erkend glaszetter uit de regio? Dan profiteert u gegarandeerd van lage prijzen. Alle glaswerken die door onze specialisten uit Mechelen worden uitgevoerd, zijn aantrekkelijk geprijsd, doordat het bij ons mogelijk is de offertes van menig glashandel met elkaar te vergelijken. De kosten worden bovendien beïnvloed door de afmeting van het hoogrendementsglas of het aantal glasstukken bij het op maat gemaakte glas-in-lood paneel. Wilt u zoveel mogelijk op de kostprijs besparen? Kijk dan eens naar de mogelijkheden voor een premie. Dit kan tot wel 40 procent op de uiteindelijke investering schelen.

Vrijblijvend offertes aanvragen

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden voor glazen panelen op maat voor de deuren bij uw bedrijf? Hebt u een vraag over de diverse glaswerken waarvoor u contact op kunt nemen met onze glasservice of de glashandel uit ons netwerk? Of wilt u weten wat de prijs wordt voor het vervangen van een enkel raam? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Een glaszetter uit ons netwerk informeert u met alle plezier over de mogelijkheden, of stuurt u desgewenst een aantal glaswerken offertes toe. Kies hieruit zelf de glazenmaker die het beste bij u past! Wij garanderen dat wij altijd snel en vakkundig uw beglazing vervangen.