Glazenmaker in Bocholt nodig?

Vergelijk gratis glaswerken offertes en bespaar!<

Gratis offertes vergelijken!

Glashandel Bocholt

Schakel een glashandel uit Bocholt in als u uw glas wilt vervangen! U hebt de keuze uit een ruim aanbod aan glassoorten en bent bovendien verzekerd van een vakkundige plaatsing en een uitstekende isolatie. Op zoek naar glazenzetters in uw regio?

Start gratis offerteaanvraag!

Alleen dan weet u zeker dat je zo snel mogelijk scherp geprijsde offertes ontvangt. Kies de glashandel met het beste aanbod en bespaar bovendien tot wel 40%!

Benieuwd wat een glazenmaker voor u kan betekenen? Lees dan verder. Op deze pagina vindt u meer informatie over de belangrijkste werkzaamheden en de kosten. U leest ook waar u op moet letten bij het zoeken naar een goedkope glaszetter én krijgt informatie over eventuele premies!

Glasschade? 24/7 Spoedservice!

Bij een glashandel in Bocholt kunt u gebruik maken van de 24/7 spoedservice. Dit betekent dat er met spoed een glaszetter naar u toe komt om de schade te herstellen. Direct een glaszetter gezocht? Vul dan direct het offerteformulier in, zodat u zo snel mogelijk gratis offertes ontvangt.

Waarom glasschade met spoed herstellen?

Van schade komt schade. Als u de gebroken ruit niet vervangt verliest u warmte en stijgt uw energierekening enorm. Daar komt nog bij dat u de kans op inbraak en vandalisme verhoogt. In het geval van glasschade komt een vakman de ruit zo snel mogelijk vervangen of repareren, zodat u met een gerust hart kunt slapen.

glashandel Bocholt

Glaswerken: wat doet een glazenmaker?

De belangrijkste glaswerken in Bocholt zijn het plaatsen, vervangen en repareren van glas. Daarnaast is het veilig vervoeren en verwijderen van glas ook een belangrijke taak, en gevel glazenmakers u een persoonlijk en professioneel advies.

Hieronder leest u meer over de belangrijkste glaswerken. Bent u benieuwd wat het kost om uw glas te laten vervangen of repareren? Vraag dan gratis offertes aan en profiteer van scherpe prijzen!

Glas plaatsen

Glas plaatsen besteedt u best uit aan een vakman. Het moet namelijk op de juiste wijze gebeuren, om beschadigingen te voorkomen. Een verkeerd geplaatste ruit zal door een te hoge druk al snel barsten, waardoor de isolatiewaarde daalt.

Hoe gaat een glazenmaker uit Bocholt te werk bij het plaatsen van glas?

Hij controleert eerst het raam: oude kitranden en spijkers verwijdert hij, en houtrot wordt eerst hersteld. In het raam plaatst hij nu blokjes die ervoor zorgen dat het gewicht van de glasplaat eerlijk verdeeld wordt. Daarna plaatst hij de ruit voorzichtig in de sponning zet hij de glaslatten terug. Hierna kit hij het geheel af zodat de naden 100% waterdicht zijn.

Glas vervangen

Een tweede belangrijke taak van glazenmakers is het vervangen van glas. Dit bestaat natuurlijk uit het verwijderen en plaatsen van de glasplaat. Daarnaast geeft de vakman u een persoonlijk advies met betrekking tot de vele verschillende glassoorten. Twijfelt u over het soort beglazing dat u wilt plaatsen? De glaszetter uit Bocholt neemt uw twijfels weg.

Er zijn verschillende redenen om uw glas te vervangen: glasschade bijvoorbeeld, maar ook het verhogen van de isolatiewaarde of het vergroten van de veiligheid zijn belangrijke redenen om uw ruiten te vervangen.

glas vervangen

Glasreparatie

In de praktijk bestaat een glasreparatie meestal uit het vervangen van de ruit. Vaak is de schade te groot om te herstellen. Bij glasbreuk is het soms mogelijk om het glas te repareren met hars. Toch wordt dit nauwelijks toegepast. De schade blijft namelijk zichtbaar en er bestaat na de reparatie nog steeds de mogelijkheid dat de breuk verder scheurt bij temperatuurverschillen.

Heeft u glasschade en schakelt u met spoed een glazenmaker uit Bocholt in? Omdat de glashandel veel glasplaten direct uit voorraad levert is het in veel gevallen mogelijk de ruit direct te vervangen. Is dit geen optie, dan zorgt de vakman voor een noodoplossing: hij plakt een simpele glasplaat over de gebroken beglazing heen. Zo verliest u geen warmte en kan niemand zich verwonden aan de scherven.

Glazenmaker inschakelen?

Vind eenvoudig en snel een glaszetter in uw regio en bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken

Wat kost dubbel glas?

De prijzen van de verschillende glassoorten lopen flink uiteen. Standaard dubbel glas kost gemiddeld €65,- per m². Dit is de goedkoopste optie, omdat de isolatiewaarde een stuk lager ligt dan bij bijvoorbeeld hoogrendementsglas.

Tegenwoordig wordt in nieuwe huizen standaard HR++-glas geplaatst. Dit kost gemiddeld €90,- per m² en heeft een isolatiewaarde van ongeveer 1,1 W/m²K: hoe lager deze waarde, hoe beter het glas isoleert. Natuurlijk kunt u ook investeren in een hogere isolatiewaarde: kies dan voor triple glas. Met een isolatiewaarde van 0,5 kost dit ongeveer €165,- per m². Voor HR+-glas betaalt u iets minder, rond de €75,- per m².

Dubbel glas: prijs per m²

Type glas Prijs per m²*
Dubbel glas €65,- per m2
HR+ €75,- per m2
HR++ €90,- per m2
HR+++ €165,- per m2

*Let op: dit zijn gemiddelde prijzen incl. btw, maar excl. montage. Vraag gratis offertes aan om te besparen!

Voor glaswerken in Bocholt betaalt u een verlaagd btw-tarief van 6%. Let op: dit geldt alleen als uw huis minimaal 10 jaar oud is en als het gaat om een woonhuis, niet om een bedrijfspand.

dubbel glas

Factoren die de kostprijs bepalen

De kosten voor glaswerken verschillen enorm, en dit komt door een aantal factoren. Zo verschillen de materiaal- en arbeidskosten natuurlijk per situatie, en heeft ook de locatie van de beglazing een invloed op de prijs.

De kostprijs wordt bepaald door deze factoren:

 • Het type glas: de materiaalkosten bedragen bijna 50% van de totale kosten. Met de keuze voor het type glas heeft u dus een grote invloed op de prijs.
 • Het tarief van de glazenmaker: elke vakman bepaalt zijn eigen tarief, de prijzen kunnen dus enorm verschillen per glashandel.
 • Eventuele spoedtoeslag: in de avonduren en weekenden geldt vaak een spoedtoeslag. De hoogte hiervan verschilt per glashandel.
 • Locatie van de beglazing: glaszetten op een eerste, tweede of derde verdiep is vaak duurder dan op de begane grond.
 • Eventuele voorrijkosten: de meeste glazenmakers brengen voorrijkosten in rekening. Deze verschillen per bedrijf.

Uurtarief glazenmaker

Wat kost een glazenmaker in Bocholt? Gemiddeld ligt het uurtarief tussen de €30,- tot €45,- per m². Het verschil in prijs zit hem onder andere in ervaring: hoe meer ervaring een glaszetter heeft, hoe hoger het uurtarief. Daarnaast is de uurprijs ook afhankelijk van de glaswerken die worden uitgevoerd. Bij de meer complexe klussen liggen de kosten bijvoorbeeld hoger dan bij een standaard glasreparatie. Wilt u verzekerd zijn van de laagste uurprijs? Vergelijk dan gratis offertes en kies een goedkope glaszetter bij u in de buurt!

Besparen op de kosten van glaswerken?

Vergelijk gratis offertes en vind een goedkope glashandel: bespaar tot wel 40%!

Gratis offertes vergelijken!

Dubbel glas Bocholt: de voordelen

Heeft u op dit moment nog geen dubbel glas in Bocholt? Dan is het zeker slim om te kijken of het mogelijk is uw beglazing binnenkort te vervangen. Dubbel glas biedt een hoger wooncomfort en een lagere energierekening.

Doordat u de isolatiewaarde flink verhoogt, verliest u aanzienlijk minder warmte. Er straalt hierdoor geen kou meer van de ramen en u heeft geen last meer van condensvorming. Doordat u minder hoeft te stoken voor een aangename binnentemperatuur, daalt de energierekening. In een vrijstaande woning bespaart u tot wel €450,- per jaar als u enkel glas door dubbel isolatieglas laat vervangen!

Besparen op dubbel glas plaatsen? Vraag gratis en vrijblijvend offertes aan en bespaar tot wel 40%!

Glas plaatsen: welke soorten zijn er?

U hebt de keuze uit heel veel verschillende soorten glas. Een glazenmaker geeft u graag een persoonlijk advies. Glas laten plaatsen? Start nu uw gratis offerteaanvraag en vind een glazenmaker uit uw regio!

Vraag uzelf af wat u wilt bereiken met de beglazing: een hogere isolatiewaarde of wilt u de veiligheid extra beveiligen?

 • Enkel glas: dit is één dunne glasplaat. Door de slechte isolatiewaarde wordt het alleen nog in de vervangingsmarkt of als interieurglas gebruikt. Voor enkel glas betaalt u gemiddeld €25,- per m².
 • Dubbel glas: hierbij zijn er twee glasplaten en is de spouw gevuld met stilstaande lucht. Tegenwoordig kiezen de meeste mensen voor beter isolerende alternatieven. Hiervan begint de prijs rond de €65,- per m².
 • Isolatieglas: dit wordt ook wel hoogrendementsglas genoemd. Dit heeft twee of drie glasplaten, waarbij de spouw gevuld is met argongas. Daarnaast heeft het een warmte werende coating. De prijzen lopen op van €75,- tot €165,- per m².
 • Gehard glas: door het unieke productieproces is gehard glas zó hard dat het niet kapot geslagen kan worden. Mocht er toch schade ontstaan, dan valt de glasplaat uiteen in duizenden, gladde stukjes waardoor geen verwondingen ontstaan. Voor gehard glas betaalt u ongeveer €45,- per m².
 • Draadglas: hierbij worden de twee glasplaten bij elkaar gehouden door een metalen raster. Er ontstaan geen scherven en het is niet mogelijk een gat in het raam te slaan. De prijzen voor draadglas beginnen rond de €80,- per m².
 • Zonwerend glas: dit heeft een zonwerende coating die de warmte van de zon tegenhoudt, niet het licht.
 • Brandwerend glas: dit is goed bestand tegen extreme hitte. Brandwerend glas maakt het mogelijk om een pand bij brand veilig te verlaten.
 • Glas in lood: een techniek die al eeuwen gebruikt wordt. Gekleurd glas plaatsen in een loden profiel voor een unieke en prachtige uitstraling.

glaswerken Bocholt

Glaszetter kosten

Wat kost het om een glashandel in te schakelen? Dat is helemaal afhankelijk van het glassoort dat u kiest. Standaard dubbel glas kost ongeveer €65,- per m². Als het budget ruim genoeg is, raden we u aan om te investeren in isolatieglas. De prijzen hiervan beginnen al rond de €75,- per m² en door de betere isolatiewaarde bespaart u jaarlijks meer op de energiekosten. De kosten van isolatieglas lopen op tot gemiddeld €165,- per m², afhankelijk van de isolatiewaarde.

Geïnteresseerd in veiligheidsglas? De prijzen voor gelaagd of gehard glas beginnen vanaf €45,- per m². Kiest u liever voor draadglas, houd dan rekening met een hogere prijs. De kosten beginnen rond de €80,- per m².

Glashandel: prijzen

Glassoort Prijs per m²*
Enkel glas €25,-
Dubbel glas €65,-
Isolatieglas €75,- tot €165,-
Gelaagd glas Vanaf €45,-
Gehard glas Vanaf €45,-
Draadglas Vanaf €80.-
Glas in lood Prijs op aanvraag

*Let op: dit zijn richtprijzen incl. btw. Besparen? Vergelijk gratis offertes.

Goedkope glashandel gezocht?

Vergelijk gratis offertes en kies de glashandel met het beste aanbod!

Gratis offertes vergelijken

Wanneer glas vervangen?

U kiest zelf wanneer het tijd is om de beglazing te vervangen. Natuurlijk kunt u wachten op een moment dat de ramen kapotgaan. Maar bedenk u wel: het vervangen van de ruiten heeft een grote positieve invloed op uw wooncomfort en de energiekosten. Het kan het dus zeker waard zijn om al eerder uw beglazing te vervangen.

Naast het verbeteren van de isolatiewaarde is het vergroten van de veiligheid ook een goede reden om glas te vernieuwen. Kies bijvoorbeeld voor gehard of gelaagd glas om inbraak te voorkomen.

Dit zijn de belangrijkste redenen om uw glas te vervangen:

 • Een gebroken raam of glasbreuk.
 • U wilt de isolatiewaarde vergroten.
 • U wilt de veiligheid verbeteren.

Glazenmaker Bocholt: waarop letten bij inschakelen?

Wilt u een glazenmaker uit Bocholt inzetten voor het plaatsen van uw beglazing? Er zijn veel glashandels actief: hoe kiest u nu de beste vakman? Hieronder geven we u een paar tips. Zo weet u waar u op moet letten bij het selecteren van de juiste glazenzetter.

Zoekt u nog een goedkope glashandel, vraag dan gratis offertes aan!

Tarieven glazenmakers

Bij het vergelijken van offertes is het natuurlijk belangrijk om als eerste te kijken naar de tarieven van de glazenmakers. Elke vakman bepaalt zijn eigen uurtarief, waardoor de kosten flink kunnen verschillen. Gemiddeld ligt het tarief van een vakman tussen de €30,- tot €45,-. Kijk ook of er wordt aangegeven waar deze prijs op gebaseerd is en hoe de kosten worden opgebouwd.

glazenmaker Bocholt

Garantievoorwaarden

Een tweede factor die belangrijk is bij het vergelijken van offertes, is de garantie. Neem daarom altijd de garantievoorwaarden voor. Hoe lang hebt u recht op garantie, en welke beschadigingen vallen hieronder? Vraag uzelf af wat u fijn vindt. Betaalt u liever iets meer voor een hele goede garantie, of vindt u de garantievoorwaarden minder belangrijk als u een hele scherpe prijs betaalt?

Hoe snel ter plaatse bij spoed?

Als u met spoed de hulp van een glashandel nodig hebt, dan is het belangrijk om te kijken naar de reactietijd. Hoelang duurt het voordat de vakman uw glasbreuk kan herstellen? Als de vakman pas volgende week langs kan komen, dan is het slim om iets meer te investeren in iemand die morgen al de schade kan herstellen.

Meest recente aanvragen:

HR++ glas plaatsen in Antwerpen
Goedkope glazenmaker in Mechelen
Glas geplaatst in Turnhout
Glas vervangen inHeist-op-den-Berg
Glas reparatie inBrasschaat
Dubbel glas plaatsen in Geel
Glas op maat maken in Mol
Draadglas plaatsen in Lier
Goedkope glashandel in Schoten
Goedkope glaszetter inBrecht

Handige bespaartips!

Er zijn meerdere manieren om de kosten zo laag mogelijk te houden. Kies bijvoorbeeld voor een goedkope glassoort en houd de materiaalkosten zo laag mogelijk. Vraag een premie aan om een deel van de investering weer terug te krijgen en kies voor een glashandel bij u in de buurt! Zo houdt u de voorrijkosten zo laag mogelijk.

Zo bespaart u op de kosten van uw glaswerken:

 • Houd de materiaalkosten laag: kies voor een (relatief) goedkope glassoort.
 • Is uw huis bijna 10 jaar oud? Wacht dan nog heel even met het vervangen van de beglazing, zodat u straks profiteert van een verlaagd btw-tarief.
 • Voer zelf voorbereidende werkzaamheden uit, zodat de vakman direct aan de slag kan.
 • Kies voor een glashandel bij u in de buurt om de voorrijkosten zo laag mogelijk te houden.
 • Investeer in isolatieglas en vraag een mooie premie aan.
 • Vergelijk de prijzen van meerdere glashandels en bespaar zo tot wel 40% op de kosten.

Verzekerd bij glasbreuk?

Glasbreuk is verzekerd in de basisdekking van uw brandverzekering. Niet iedereen heeft een brandverzekering, want u bent niet verplicht om er één af te sluiten. Toch eisen heel veel hypotheekverstrekkers dat u bij het kopen van een woning ook een brandverzekering afsluit: de kans is dus groot dat uw glasbreuk verzekerd is.

Let op: hierbij gaat het alleen om glasschade met scherven. Bij glasschilvers of krassen is de schade niet gedekt door uw verzekeraar.

Let op: hierbij gaat het alleen om glasschade met scherven. Bij glasschilvers of krassen is de schade niet gedekt door uw verzekeraar.

Premies glas: welke mogelijkheden zijn er?

Wist u dat het ook mogelijk is om een mooie premie aan te vragen? Uw netbeheerder biedt onder meer een premie aan voor het plaatsen van hoogrendementsglas. U krijgt dan €10,- per m² weer terug.

Maar er is nog meer!

Het is namelijk ook mogelijk om een totaalrenovatiebonus aan te vragen. Dit betekent dat als u investeert in 3 of meer energiebesparende maatregelen een bonus van €1.250,- tot €4.750,- ontvangt!

Natuurlijk is het ook nog mogelijk om een andere premie aan te vragen, zoals de overkoepelende renovatiepremie of eventueel een plaatselijke premie. Op vlaanderen.be leest u alle mogelijkheden.

glaszetter Bocholt

Glashandel Bocholt gezocht? Vergelijk gratis offertes!

Wilt u een glashandel uit Bocholt inschakelen voor het plaatsen of repareren van uw glas? Vind snel en gemakkelijk een glazenmaker bij u in de buurt met het vergelijken van offertes.

Start nu uw gratis offerteaanvraag!

Hierna ontvangt u de prijsopgaven van maximaal 5 glashandels in de buurt. Kies zelf voor de vakman met het beste aanbod en bespaar zo tot wel 40% op de kostprijs. Geen zorgen: deze offerteaanvraag is namelijk gratis en helemaal vrijblijvend. U zit dus nergens aan vast! Met de hulp van een vakman bent u verzekerd van een correcte plaatsing, een goede garantie en een optimale isolatie. Begin vandaag met vergelijken en laat zo snel mogelijk uw glas op maat plaatsen!

Gratis offertes vergelijken